GÜNDEM

BATMAN BAROSU, İSTİSMAR HABERİNİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Batman Barosu, Gercüş’te meydana geldiği bilinen ve hakkında yayın yasağı getirilen çocuk istismarı haberine ilişkin açıklama yaptı.

BATMAN BAROSU, İSTİSMAR HABERİNİN DETAYLARINI PAYLAŞTI
08-12-2020 00:32
Google News

 

Batman Barosu’ndan yapılan açıklamada “Gercüş’te istismar ve fuhuşa sürüklenme iddialarının araştırılması amacıyla Batman Barosu Başkanı, Batman Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Üyeleri, mağdur P.Ö. ile birlikte Gercüş Adliyesine gitmiş ve Adli Makamlarla görüşmüştür. Mağdur çocuk P. Ö. 12 Kasım’da Batman Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek istismara uğradığını ve hamile kaldığını beyan etmiş, soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13 Kasım’da tutuklanmış, diğer bir şüpheli hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştır. Olay Gercüş’te gerçekleştiğinden, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma dosyası 17 Kasım’da Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hakimliğince gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiştir” denildi.

SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR ASILSIZ
Sosyal medyada paylaşılanların aksine ne mağdurun ifadesinde ne de şüphelilerin beyanında kamu görevlilerine yönelik bir suçlama yapılmadığı, soruşturma kapsamında kamu görevlilerine yönelik bir suçlama veya isnat olmadığı, vakada toplam 27 şüphelinin bulunduğu şeklindeki haber ve paylaşımların da gerçeği yansıtmadığını belirten Baro “Dosyada 2 şüpheli vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, mağdur P.Ö.’nün dosyasına müdahil olmuştur. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, delillerin toplanması ve soruşturma devam etmektedir. Sosyal medyada paylaşılanların aksine, Gercüş Cumhuriyet Savcılığı tarafından şu ana kadar fuhuşa sürüklenme iddiasıyla açılmış bir soruşturma olmadığı gibi bu konuda adli makamlara iletilmiş bir ihbar veya şikâyet de bulunmamaktadır. P.Ö. soruşturmasının sonuna kadar takipçisi olacağız, faillerin hak ettikleri cezayı almaları için gerekli hukuki mücadeleyi yürüteceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete