GÜNDEM

BATMAN BAROSU’NDA, ERKAN ŞENSES DÖNEMİ BAŞLADI

Batman Barosu’nun 16. Olağan Genel kurulu gerçekleşti. Yapılan Genel Kurulda Avukat Erkan Şenses, Batman Barosu Başkanı seçildi.

BATMAN BAROSU’NDA, ERKAN ŞENSES DÖNEMİ BAŞLADI
12-04-2021 19:55
Google News

 

İLK GÜN GENEL KURUL KONUŞMALARI, İKİNCİ GÜN İSE SEÇİM YAPILDI
Batman Barosu’nun pandemi gerekçesiyle Ekim Ayından bu yana ertelenen Genel Kurulu, 10–11 Nisan’da Baro Binası’nda gerçekleştirildi. İlk gün Baro Başkan Adaylarının konuşmalarıyla geçti, ikinci gün ise 490 avukatla seçime gidildi. Av. Tahir Elçi Salonu’nda kurulan sandıklarda 465 oy kullanıldı. 

ERKAN ŞENSES, YENİ BAŞKAN
Baro Başkan Adayları Avukat Ferhat Özdemir 184 ve Avukat Mahmut Tanrıseven 74 oy alırken, Av. Erkan Şenses ise 204 oyla Batman Barosu Başkanı seçildi. Baro Başkanı seçilmesinin ardından ilk açıklamasını gazetemize yapan Şenses “Gazetenizin yayınına konuk olmuştum. Hedef ve projelerimi anlatmıştım. Bu proje ve hedefleri hayata geçireceğimiz bir dönem olacak. Gazetenizin de manşete çektiği gibi, hak temelli baroculuk yapacağız. Mağdurun ve mazlumun kimliğine bakmadan savunmaya devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın bir sorunla karşılaştığı anda ilk başvuracakları yer barodur. Meslektaşlarımızın faaliyetlerini yürütürken daha karşılaştığı sorunları en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız. Batman kamuoyu, Batman Barosunu her zaman yanında görecektir. Kamuoyunun beklentilerine cevap vereceğiz”

Av. Erkan Şenses’in listesinde olmamasına rağmen Av. Hamit Çakan delegelerden 187’sinin oyunu alarak üst kurul delegesi seçildi. Yine Av. Veysel Tüfekçi ve Abdulkadir Aydın da aldıkları oylarla listeyi delerek Yönetim Kurulu Listesine girdi.

İŞTE BATMAN BAROSU’NUN YENİ YÖNETİMİ:
Erkan Şenses (Başkan)

YÖNETİM KURULU 
Adil Duman
Gülizar Yıldız
Dara Aksoy
Mesut Aydın
Pınar Bulut
Hüseyin Akçara
Kemal Öner
M. Sabih Özer
Veysel Tüfekçi
Abdulkadir Aydın

DENETİM KURULU 
M. Cemal İlge
Deniz Kayra
Esra Öymez

DİSİPLİN KURULU
Vedat Mutlu Özevin
Derya Onatlı
Saadet Şahin
Yusuf Özperk
Behcet Orhan

ÜST KURUL DELEGESİ
Ahmet Sevim
Ahmet Öztekin
Abdulhamit Çakan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete