GÜNDEM

BATMAN BASININA 4 GÜNLÜK EĞİTİM BAŞLADI

Mizanpaj eğitimi bitti, sırada haber dili var…

BATMAN BASININA 4 GÜNLÜK EĞİTİM BAŞLADI
05-09-2018 23:37
Google News

 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ortak projesi kapsamında Batman Basınına yönelik 4 günlük eğitim, dün başladı.

DİKA’NIN DESTEĞİYLE DÜZENLENİYOR

Ercan Atay Başkanlığındaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin, Batman Basınına yönelik eğitim projesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından onaylandı. Ajansın desteği ile BATSO Konferans Salonu'nda 4 günlük eğitimin ilk ayağı dün gerçekleşti. Programa, Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

HASAN FEHMİ KETENCİ’DEN TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM…

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci’nin, konuşmacı olarak katıldığı programda gazetecilere, haber tasarım ve mizanpaj konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Ketenci, Türkiye ve Dünya Basını’ndan gazete örneklerini sinevizyon eşliğinde göstererek, gazete tasarımının önemi ve mizanpajda yapılan yanlışlara dikkat çekerek, doğru gazete tasarımının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi verdi.

SERTİFİKALI EĞİTİM

Programın bugün ve yarınki ayağında, haber yazım dili ve haber fotoğrafçılığı konuları anlatılacak. Eğitim programına eksiksiz katılan gazetecilere, sertifika verilecek. Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, eğitim programının, tüm basın emekçilerine açık olduğunu belirterek “Yıllardır bu işin içinde yer alan basın emekçileri olarak, değişen ve gelişen koşulları yakından takip etmek ve hafızamızı güncellemek için bu tür eğitimlerin önemli olduğuna inanıyorum. Eğitimlerimiz, bundan sonra da belirli periyotlarda devam edecektir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete