GÜNDEM

BATMAN, BATI RAMAN’A KAYIYOR

Batman’da yerleşim, Üniversite Kampüsü, Kuyubaşı TOKİ ve Emekli TOKİ binalarının yapıldığı Batı Raman’a kayıyor. Batı Raman, kentin yeni yerleşim yeri olmaya hazırlanıyor.

BATMAN, BATI RAMAN’A KAYIYOR
11-03-2021 20:00
Google News


ŞEHİR, RAMAN’A KAYIYOR
Kabuğuna sığmayan Batman’da yeni yerleşim yerleri oluşturulurken, zemini daha güçlü ve depreme daha dayanıklı yapısıyla bilinen Batı Raman, yeni yerleşim yeri için gözde bölge haline geldi. 

KENT, GÜNEY YÖNÜNDE GELİŞİYOR            
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nden sonra Kuyubaşı TOKİ ve Emekli TOKİ binalarının da kurulmasıyla birlikte Batman’da yerleşik güneye yönüne kaydı ve Batıraman Bölgesi’nde yerleşim hızla gelişmeye başladı. Batman ile Batıraman arasında binalar yükselirken jeoloji uzmanları da Batıraman’ın, zemin açısından kuvvetli olduğu ve depreme daha dayanıklı olduğuna dikkat çekiyor. Batman’da yerleşimin güney yöne kayması nedeniyle vatandaşlar, Batman-Mardin yolunun da aktif hale getirilmesini istiyor.

GÜNEY YÖN, KÖR NOKTA OLMAKTAN ÇIKSIN
Kentin güney yönünün kör noktadan çıkması için Batman-Mardin yolunun açılması ve köprünün yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Şehir Kuyubaşı ve Yenişehir Mahalleleri’ne doğru kayıyor. Bu mahallelerinin birçok eksiği var. Belediyenin bu eksiklikleri gidermesi ve önümüzdeki yıllarda çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için şehir planının bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz. İki mahallemizde bir sosyal alanı yok. AVM yok. Kültür sanat merkezleri yok. Kent ile bütünleşmemiz için bu eksikliklerin giderilmesi gerekir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete