YAŞAM

Batman Batman olalı böyle imar görmedi

Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, 50 yılda açılan 48 bin dönümlük imar alanına 42 bin dönüm daha eklendiği ve 90 bin dönümlük imar alanı ile Batmanın imar çalışmasının tamamen sona erdiğini belirtti.

Batman Batman olalı böyle imar görmedi
28-03-2024 14:43
28-03-2024 14:44
BATMAN
Google News

Değirmenci “Batman Batman olalı böyle bir imar çalışması görmedi. 1957 yılından bu yana İmar çalışmasının başladığı günden beri 48.000 dönüm arazi imara açıldı. Daha önce imarlı arsa sıkıntısından dolayı hem arsa fiyatları ve daire çok yükselmişti. 25 yıllık tıkanmış imar plan ve projelerine bir önceki Valimiz Hulusi Şahin’in girişimleriyle 42.000 dönümlük alan için Tarım Bakanlığından imar izni çıkarılmış, ihale ise Ankaralı Asbey İmar ve Harita Firmasına verilmişti. Plan biter bitmez 18. madde ihalesini de aynı firmaya verdiler. Firma, tarafsız ve güzel bir imar yaptı. İhtiyaca göre konut alanları, ticari artı konut, konut dışı kentsel çalışma alanı ve villa imarını ve donatı alanlarını yaptı. Artık hiçbir resmi kurumun, okul, sağlık ocağı veya park yapmak için gidip vatandaştan parayla arsa almasına gerek kalmadı. Çünkü bütün resmi kurum ihtiyaçları ve sosyal donatı alanlarına imarda yer ayrıldı. Ayrıca fakir zengin demeden güney batı bölgesi ve körük bölgesinde herkese eşit şekilde 6 kat imar yüzde 25 kullanım alanı verildi. 25 yıldır beklenen Güney Batı bölgesindeki imar da kısa sürede bitirildi. Kuzey bölgesinde ise Silvan yolu sağı solu 4 ile 5 kat imar verildi ve Tayyar bölgesinde son olarak iki kat villa imarı yapıldı. İmar müdürlüğü de vatandaşın taleplerini dinleyerek sıkıntıları çözdü. Batman'da 42.000 dönümlük imar çalışması tamamıyla bitmiş oldu ve Batman'ın 40 yıllık imar ihtiyacı giderildi. Batman'a bir Batman daha eklendi. Müteahhitlerin ve emlakçıların önü açıldı. Özellikle tarım alanların üzerindeki kaçak yapıların  baskısı azalmış oldu” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Emre
Emre 4 hafta önce
İmar izni verilen yerlerin hepsi tarımlık arazilerdi izni çıkartanı Allah’a havale ediyorum kayyum olsun hdp belediye başkanı olsun imara açılan yerlerin hepsi kendi arazileri kendi menfaatleri batmanı bu kadar düşünüyorsanız gidin mehtap çarşı 19 Mayıs mahallesi Yeşiltepe petrolkent gibi mahalleleri kentsel dönüşüme koyun ki Batman güzelleşsin ama kendi memfaatinize ters olduğu için buralar yıllarca öyle kalmaya devam edecek..
Abdulkerim kurtbaş
Abdulkerim kurtbaş 4 hafta önce
Bahçelievler mahallesi imar planı'nı yapan ve onaylayanları Allah'a havale ediyorum aynı sokakta 8 kata izin ver, yine aynı sokakta 3 kattan fazlasına izin yok bu nasıl oluyor anlamış değilim
Batmané
Batmané 4 hafta önce
Batman'da imar olamı diye birşey göremiyorum ortada. Bu kadar yeni bir şehir ancak bu kadar berbat edilebilirdi. Bunda herkesin payı var. HDP'nin de Kayyumun da. Bugün Batman şehrine baktığımızda imar için tarla sahiplerinden kesilen % 45 park alanı, cadde sokak, sosyal donatı alanı göremiyorsak ortada büyük bir talan, büyük bir ihanet var demektir. Bunda pay sahibi olanlara hakkıkı helal etmiyorum.
Şerif
Şerif 4 hafta önce
çok güzel bir rant sağlanmış. Emeği geçen herkesi Allah bildiği gibi yapsın. kenar mahalleler, Bangladeşi andırırken, bu mahalleleri dönüştürmek yerine, gidip tarım arazilerine beton dökenleri Allah ıslah etsin.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete