GÜNDEM

BATMAN, BAYRAMA HAZIR…

BATMAN, BAYRAMA HAZIR…

BATMAN, BAYRAMA HAZIR…
23-07-2014 22:05
Google News

Ramazan Bayramına günler kala kentte hareketlilik başladı.

Ramazan ay’ında durgunlaşan piyasa, Bayram alışverişiyle birlikte yeniden canlandı. Kentin işlek cadde ve semtlerinde kurulan semt pazarları,  bayram alışverişine çıkan vatandaşların akınına uğradı.

TATLILAR KAPIŞ KAPIŞ…

Bayramda misafirlere ikram edilen tatlılar, Elma Sokağında kurulan tezgâhlarda yerini aldı. Vatandaşların ayağına kadar götürülen kadayıf ve baklava çeşitleri, Batmanlı hanımlardan rağbet görüyor.

MEYVELER, SOFRALARIN BAŞ TACI

Günlük hayatta mutfakların vazgeçilmezi olan meyveler, bayram alışverişlerinde daha da önem kazanıyor. Tezgâhlarda ve tablalarda satışa çıkarılan yaz meyveleri, adeta kapışılıyor. Tabla üzerinde satılan Diyarbakır karpuzları, vatandaşların rağbeti ile karşılıyor.

BAYRAM ŞEKERLERİ RENGÂRENK…

Bayramlarda misafirlere ve çocuklara ikram edilen şekerler de tezgâhlardaki yerini aldı. Bayramların vazgeçilmezi olan şekerler, günler öncesinden satışa çıktı. Rengârenk şekerler, kiloyla ya da paketler halinde satılarak mutfaklara giriyor.

ÇOCUKLARI BAYRAMLIK HEYECANI SARDI

Ramazan Bayramı nedeniyle özellikle çocuklarda bayramlık kıyafet heyecanı baş gösterdi. Semt pazarlarında kurulan tezgâhlarda satılan cıvıl cıvıl kıyafetler, çocukların bayram heyecanını arttırıyor. Alışveriş sırasında yapılan pazarlık da bayram alışverişinin geleneklerinden biri haline geldi.

ŞALGAM SUYU, YAZ İÇECEĞİ…

Kentin işlek cadde ve semtlerinde satılan şalgam suyu, yaz ayında serinletici bir içecek olarak tercih ediliyor. Tablasını cadde ve semtlerde gezdirerek şalgam suyunu vatandaşların ayağına kadar götüren esnaflar, şalgam suyunun insan sağlığına büyük katkısı olduğunu vurguluyor.

YEŞİLLİK ALIRKEN, TAZELİK ÖNEMLİ…

Bayram sofralarında kullanılan yeşil sebzeler, tabla ve tezgâhlardaki yerini korumaya devam ediyor. Alışverişe çıkan vatandaşlar tarafından kapış kapış alınan yeşilliklerin taze olması, insan sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. Yeşil nane, tere, roka ve marul gibi sebzeler, her zamanki gibi en çok tercih edilen sebzeler arasında.

ADIM ATACAK YER YOK…

Bayram alışverişini son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar, günler öncesinden çarşı ve pazarları tıklım tıklım doldurdu. Alışveriş için kurulan pazarlarda ve alışveriş heyecanının yoğun olduğu caddeler, insan selini andırıyor.

KOLONYA, BAYRAMIN GELENEKLERİNDEN…

Bayramların geleneklerinden biri olan kolonyalar, da sokaklarda kurulan tezgâhlarda satışa çıktı. Misafir ağırlarken kullanılan limon ve tütün kolonyaları, adeta kapış kapış satılıyor.

BAYRAMA ÖZEL AYAKKABI

Bayram alışverişi sırasında en fazla rağbet gören ürünlerden biri de ayakkabılar. Olgun yaştaki vatandaşlar için satışa çıkarılan ayakkabılar, uygun fiyatla alıcısına ulaştırılıyor. Çocuklar bayram alışverişinde kıyafet heyecanını yaşarken, büyükler ise, yeni ayakkabı almanın telaşına düşüyor.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?