GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİ İCRALIK OLDU!

BATMAN BELEDİYESİ İCRALIK OLDU!

BATMAN BELEDİYESİ İCRALIK OLDU!
11-07-2014 19:38
Google News

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK’nın icraya intikal etmiş alacak miktarının 33 milyar 68 milyon 268 bin 65,78 Tl, kurumun belediyelerden icraya intikal etmiş olan borç miktarının da 4 milyar 596 milyon 711 bin 725,327 Tl olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Bakan Çelik’in verdiği yanıt, SGK’nın alacağı, borçlu belediyeleri ve icraya düşen belediyeleri ortaya koydu. Bakan Çelik’in önergeye verdiği cevapta, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle borcu herhangi bir kanun kapsamında yapılandırılıp, taksitlendirilmemiş, bununla beraber borç tutarı 100 bin Tl üzerindeki belediye sayısının bin 202 olduğunu belirtildi. Bakan Çelik, borçlarla ilgili olarak haklarında 6183 sayılı Kanuna göre takip yapılan borçlu belediye sayısının da 2 bin 41 olduğunu da ifade etti.

İCRAYA VERİLEN BELEDİYELER

Çalışma Bakanı’nın verdiği bilgiye göre icraya verilmiş bazı belediyeler arasında Adana Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman Merkez, Ağrı Merkez, Batman Merkez, Bingöl Merkez, Denizli Merkez, Diyarbakır Merkez, Hakkâri Merkez, Kars Merkez, Şanlıurfa Merkez, Şırnak Merkez, Tekirdağ Merkez, Tokat Merkez, Uşak Merkez, Yalova Merkez, Yozgat, Zonguldak Merkez Belediyeleri de yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?