GÜNDEM

Batman Belediyesi'nden 2 yıllık lansman

Batman Belediyesi, geçen 2 yılın proje ve yatırımları hakkında Güngör Palas Düğün ve Konferans Salonunda Değişime İnandık, Birlikte Başardık temalı lansman toplantısı gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi'nden 2 yıllık lansman
02-04-2022 20:34
BATMAN
Google News

Toplantıya Batman Valisi Hulusi Şahin, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, kurum müdürleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖZDEMİR, KONUKLARA SESLENDİ

Ziver Özdemir "Batman ve Batmanlılar olarak artık bir şeyin farkında olmamız gerekiyor. Bir şeylere istenince çok güzel yapılıyor ve bunu yapan insanları da görüyoruz. 20 yıldır son 3 seneyi çıkarın 17 yıldır Batmanı bir başka siyasi partinin mensupları yönetti. 3 yılı 17 yıla kıyasladığımızda 3 yılın farkını görebiliyor musunuz? Belediye eski Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy döneminde Batman’da kime sorarsınız sorun ‘Batman tertemiz’ diyordu. 17 yıldır Batman’ı temizliğe mahkum eden bir zihniyet vardı ve şuan aradaki fark ortada. Kim hizmet ediyorsa lütfen gereğini yapalım. Genel seçimlerde fikriniz olabilir, düşünceniz olabilir takdir hakkınızı kullanırsınız ama yerel seçimlerde Batman’a zararınız dokunmasın, hizmet eden insanları seçelim. Son 11 yılda Batman siyasetinde yer aldım. Bir Batmanlı olarak sadece bir örnek vereceğim; İluh Deresinin çözülmesi için her seçilen bir önceki HDP belediye başkanları ile görüştüm. Ne olursunuz şuraya bir el atalım, İluh Deresinin meselesinin çözümü için size destek verelim dedik ama  başaramadık. Bu projenin ilk etabı sayın valimize nasip oldu ve ilk kazmayı vurdu ve bundan sonraki süreçte de 2. ve 3. etabı da hep beraber gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

 

"ŞEFFAFLIK VE HESAPVEREBİLİRLİK TOPLANTISI BU"

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin "Modern kamu yönetiminin temel unsurlarından olan şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri gereği bu değerlendirme toplantısını yapıyoruz. Belediye kanunun ilgili maddesi gereği hakkında terör soruşturması olan belediye başkanlarının yerine görevlendirmeler yapıldı. Gönül isterdi ki bu kişiler karanlık odaklara hizmet etmek yerine, oyunu aldığı vatandaşa hizmet etsinler. O zaman bu önlemlere gerek kalmazdı ama maalesef öyle olmadı. Biz belediyeyi aldığımızda belediyenin bütçesi 530 milyon liraydı. 414 milyon lira borcu vardı ve 3 milyon elektrik faturası ödeyemediği için bu memleket, bu şehir susuz kaldı. Bu arada belediyenin muhasebeleşmiş geliri de sadece 418 milyon liraydı. 2021’de ilk bütçeyi 780 milyon liraya bağladık, gerçekleşmemiz 696 milyondu. Yani kasaya giren para. Bu yıl bütçemiz 1,2 milyar 250 milyon lira. Ne kadar yükseldi, 2,5 kat yükseldiğini görebilirsiniz. Bu sene muhasebeleşecek olan gelirimizin 1 milyarı aşacağını düşünüyoruz. Pandeminin, savaşın, dünya konjüktörünün çok sıkıntılı olduğu bir dönemde belediye gelirleri nasıl oldu da 2,5 kat arttı. Bunu bir yerden mi getirdik? Gömü mü bulduk? Hayır. Bunlar belediyenin parası, burada vardı bu paralar. Bu gelirler vardı. Bazen şaka olsun diye ben diyorum ki, biz havuz problemini çözdük çünkü yaptığımız şey çok basitti. Havuzun dibindeki kaçakları kapaktık, yukardan da kaynağı arttırdık ve bu havuz, bu kaynak havuzu hizmet olarak vatandaşımıza sunduk. Yıllarca görülmemiş hizmetler, 2 yılda geldi. Sadece ek bir görev olarak yapan kamu görevlileri, herhangi bir oy ve seçim ile gelmeyen kamu görevlileri, sadece kendilerine tevdi edilen görevi yapmak için uğraşırken bunu yaptılarsa, belediye başkanı olarak şehri yönetmeye aday olanların bundan çok daha iyisini yapmasını gerekirdi. Bunu her bir Batmanlının kendisini yönetmeye aday olanlardan istemesi lazım. Bu kadar hizmet, bu kadar başarı önce kimin bunu bir anlayalım. Gerçekten bu bir siyasi irade ve siyasi tercih meselesidir. Bu siyasi tercihi Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurmuştur. Onun liderliğinde olmuştur. Sadece belediye değil bunun genel bütçeden gelenleri var. Son 20 yılda bu neler yapıldığını çok biliyorsunuz. Terörü ülke gündeminden çıkarılınca artık Batmanlı, Güneydoğulu geleceğe umutla bakmaya başladı. Artık yatırım, turizm ve geleceğe dair çocuklarımızın eğitimi konuşuluyor. Tarımı konuşuyoruz, Batmanla ilgili büyük projeler, büyük yatırımlar konuşuyoruz. Organize Sanayi Bölgesi yüzde 100 dolu ve 10 bin kişi çalışıyor. İnşa halindeki fabrikalar bittiğinde bu sayı 25 bine çıkacak. İkinci OSB için çalışıyoruz. İkinci OSB’den talep topladık, 300 yeni başvuru var. Yani bugün yapılmasa hemen dolacak. Bu çalışmalar geleceğe umutla bakan insanlarımızın gündeminden terörün çıkmasıyla oluyor" dedi.

‘’KÖRÜK İMAR PLANININ YÜZDE 75’i TAMAMLANDI’’

29 proje hakkında konuşan Vali Şahin ‘’Tam geçen sene bugün, 1 Nisan 2021’de yine böyle bir toplantı yaptık ve bu toplantıda 29 tane proje sunduk. Bu 29 projeyi 1 yıl içerisinde ya gerçekleştireceğiz ya da yolu göstereceğiz. Körük, Kuzey-Güney-Batı ilave revizyon imar planı için geçen sene söz vermiştik ve bunu şuan itibariyle yüzde 75’i tamamlandı. Bir kısmının tapuları da verildi ve diğerlerinin de inşallah kısa zaman içinde tapularını vereceğiz’’ dedi.

HIZLI İLERLİYORUZ

İluh Deresi kentsel dönüşüm projesi 1. etap çalışmaları hakkında konuşan Vali Şahin ‘’Bunlarda kamulaştırma gerçekleştirme oranı parsel bazında yüzde 57, bağımsız birim bazında da yüzde 67 seviyesinde. Yıkımlara başladık, yıkımlar devam ediyor. Orada hızlı bir şekilde mesafe alıyoruz.  29 projenin 17 tanesi bitti. 11 tanesi devam ediyor. 11 projenin 10’u bu senenin sonunda bitecek. Sadece bir tanesi o da iluh projesi 2 yıl kadar sürebilir çünkü burada kamulaştırma ile ilgili konular zaman alıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete