GÜNDEM

Batman Belediyesi, uyuşturucuyla mücadeleye 18 Araç Bağışladı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda alımı gerçekleştirilen toplam 27 aracın teslim töreni, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman Belediyesi, uyuşturucuyla mücadeleye 18 Araç Bağışladı
26-12-2023 16:40
26-12-2023 17:45
BATMAN
Google News

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ

Valilik bahçesinde düzenlenen törene, İl Emniyet Müdür vekili Serkan Serin ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın de katıldı. Vali Canalp “Emniyet ve jandarma, Türkiye çapında dünyaya örnek teşkil edecek mücadele veriyor. Vermiş olduğumuz bu mücadele uyuşturucuya karşıdır. Özellikle sentetik uyuşturucular dünyanın her yerinde yaygınlık gösteriyor. 30 Avrupa Ülkesinde toplam yakalanan uyuşturucu miktarlarına yakın uyuşturucu, Türkiye'de yakalanıyor. Türkiye'nin sadece transit yollarda değil, kentlerinde de, şehirlerinde de kasabalarında da köylerine de yılmak usanmak bilmeyen çok iyi bir mücadele veriliyor. Batman Belediyesi olarak bu mücadeleye destek verelim istedik” dedi.

BATMAN’DA BİN 906 ŞÜPHELİ YAKALADIK, 181’ TUTUKLANDI

Vali Canalp “Emniyet Genel Müdürlüğünün de 4 aracı ilave edilerek 13 araç polise, Jandarma Genel Komutanlığının verdiği 5 aracı ilave ederek 9 araç jandarmaya, böylece uyuşturucu ile mücadele için 27 araç vermiş olduk. 2023 yılı içerisinde Batman’da Bin 906 şüpheli yakaladık, 181’ tutuklandı. 470 kg skunk maddesi ele geçirdik. 40 kg metamfetamin ele geçirdik, 79 kg esrar ele geçirdik. 2 bin 495 kök de hint keneviri ele geçirdik. 62 bin vatandaşımızla da uyuşturucuyu da mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyeti yaptık. Özellikle bunda gençlerimiz ve çocuklarımızla öncelikli olmak üzere. Devlet olarak da yapmış olduğumuz mücadeleyi yılmadan, usanmadan devam ettireceğiz” dedi.

BELEDİYENİN BORÇLARI AZALDI, KAYNAKLARI ARTTI

Batman Belediyesinin borç oranına ilişkin bilgi veren Vali Canalp “Borçlanma oranlarımız yüzde 35’tir. Şu anda Batman Belediyesi kendisi bir tarafından yüzde 115’lerdeki borçlanma oranını yüzde 35’e indirmiştir. Belediyemizin gelirleri ve kaynakları da rahatlamış durumda. Elimizdeki bu kaynakla uyuşturucuyla mücadele noktasında da emniyetimize, jandarmamıza da destek olabilmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete