GÜNDEM

Batman Belediyesinde Kafa karıştıran kararlar

Batman Belediyesinin Ağustos Ayı Meclis Kararlarında ilçelere yapılması planlanan yatırımlara yer verildi. Yatırımlarda ilçe belediyelerinin bütçesi yerine, Batman Belediyesinin İller Bankasından çektiği kredilerin kullanılacağı yönündeki iddialar, soru işaretleri yarattı.

Batman Belediyesinde Kafa karıştıran kararlar
03-09-2023 15:50
03-09-2023 15:43
BATMAN
Google News

BATMAN BELEDİYESİ, BORÇLANARAK İLÇELERE YATIRIM MI YAPIYOR?

Mart Ayında yapılacak olan yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala Batman Belediyesinin attığı bazı adımlar, kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Batman Belediyesinin Ağustos Ayı Meclis Kararlarında yer alan bazı maddeler, tartışmalara yol açıyor.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BÜTÇESİ YERİNE BATMAN BELEDİYESİNİN BÜTÇESİ KULLANILIYOR

Ağustos Ayı Meclis Kararlarına göre Batman Belediyesi, Hasankeyf’te Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve kafeler bölgesinin aydınlatma işi ve ana arterlerin asfalt tadilat işini yapacak. Gercüş’te mevcut iki parkın tadilatını yapacak olan Batman Belediyesi, Sason, Beşiri ve Kozluk’ta çocuk oyun grubu, kamelya, piknik masası, barbekü masaları, çöp kovaları ve oturma banklarından oluşan parklar yapacak. Beşiri’de sokak sağlıklaştırma kapsamında aydınlatma, kaldırım tadilat ve peyzaj işlerini yapacak olan Batman Belediyesi, Gercüş’te ana arterlerdeki mevcut aydınlatma direklerini neon ledler ile süsleyecek. Sason çarşı merkezine dekoratif aydınlatma direği takacak ve neon ledler ile süsleyecek olan Batman Belediyesi, Kozluk’ta meydan, ana artel ve bağlantı yollarının dekoratif aydınlatma ve neon ledler ile süslenmesi işini de yapacak. Kozluk Devlet Hastanesi ve okullar bölgesine 13 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyecek olan Batman Belediyesi, 2 adet ticari taksi durağı ve Ova Caddesindeki 41 dekoratif direğin tadilatı ve neon ledlerle süslenmesi işini yaparken, 20 adet çocuk oyun grubunu da ilçeye hibe edecek, aynı zamanda Kozluk Bekirhan Belediyesine ise iki adet otobüs durağı ve Bin metrekare kilitli parke taşı hibe edecek.

İDDİALARA GÖRE, AK PARTİ’Lİ İLÇE BELEDİYELERİNE YATIRIM YAPARKEN, BATMAN BELEDİYESİNİN BORÇ YÜKÜ ARTACAK

Kulislerde Ak Parti’li ilçe belediyelerinin bütçesi yerine Batman Belediyesinin bütçesi ile yapılacak olan yatırımların, Batman Belediyesinin borcunu arttıracağı yönünde tartışmalar yürütülüyor. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete