GÜNDEM

Batman Benim Sevdam

“Batmanlı, kime oy vereceğini iyi bilir”

Batman Benim Sevdam
10-05-2023 18:24
10-05-2023 18:33
Google News

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Batman mitinginde konuştu “Pazar Günü ya kendi kaynaklarıyla büyüyen tam bağımsız bir Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye'de yaşayacağız”

“İKTİDARDA OLDUĞUMUZ SÜRECE SELO CEZAEVİNDEN ÇIKAMAZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Batman’da miting düzenlendi. AK Parti İl Başkanlığı tarafından valilik önünde düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan “Ülkemize, tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini beraber yaşattık. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nın harcını da yine el birliğiyle pazar günü beraber karacağız. Evlatlarımıza, üzerinde özgürce yaşayabilecekleri, yarının büyük ve güçlü Türkiye'sini beraber emanet edeceğiz. 14 Mayıs'ta sadece adaylar, sadece ittifaklar arasında bir tercihte bulunmayacağız, 14 Mayıs'ta aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz. Tercihimizi ya her türlü riski göze alarak Kürt kardeşlerimin haklarını teslim edenlerden yana yapacağız ya da elinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan, geçmişi Kürt düşmanlığıyla dolu CHP zihniyetinden yana kullanacağız. Bay bay Kemal ne diyor? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren Selo’yu çıkaracağım diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkaramazlar. Batmanlı kardeşim, sana söz diyerek, yalancı bahar vaat edenlerin, aslında zemheriden bahsettiğini çok iyi bilir. Batman, ömrü 3-5 ay süren koalisyonların bu ülkeye neler kaybettirdiğini, Batmanlıya nasıl ağır faturalar ödettiğini çok iyi bilir. Batman tüm bunları bildiği için CHP ve onun ruh ikizi HDP’nin yanında değil, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın yanında yer alır. Bay bay Kemal getirse getirse sadece Kandil'e ve Pensilvanya'ya bahar getirir. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına bahar getirir. Ancak hapisten çıkma hayali kuran bebek katillerine, gezi olaylarının organizatörlerine, 6–8 Ekim olaylarının faillerine bahar getirir. Allah'ın izniyle milletimizin böyle bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum” dedi.

BATMAN’A 21 YILDA 51 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM YAPTIK

Batman türküsündeki ‘bir ceket isterem kolu dar ola. Bir çubuğu yeşil biri al ola. Kadir Mevlam senden bir yar isterim. Ölene dek o yar bana yar ola’ dizelerini hatırlatan Erdoğan “Bu kardeşiniz, Tayyip Erdoğan da son nefesine kadar Batman'ın sevdalısıdır, Çünkü biz Batmanlıyla hem yol arkadaşıyız hem kader ortağıyız. Batman'a 25 yaşında partimin gençlik kolları başkanı olarak geldim. O gelişimde de kadınların meydanda nasıl heyecan dolu olduğunu gördüm. 21 yıl boyunca önümüze hangi tuzakların kurulduğunu, kimlerin üzerimize geldiğini sizler çok iyi hatırlıyorsunuz. Analar ağlamasın diye çok ciddi çabalar harcadık. Yasakçı zihniyete biz son verdik. Dünyanın dört bir yanından insanlar Batman'a gelebiliyor. Batman'ın turizmde yıldızı parlıyor. Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari'ye kadar her yerde güven ve huzur iklimi hakim olmuştur. Batman'a son 21 yılda 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Batman’a üniversiteyi kurduk. 39 spor tesisi yaptık. Sağlıkta 795 yataklı 8 hastane dâhil 41 tesisin yapımını tamamlayıp hizmete açtık” dedi. (Adnan Ayaz)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete