GÜNDEM

BATMAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Batman, tarihinin en farklı kış mevsiminden birini yaşıyor. Sağanak yağışla geçen Batman’da kış bu kez kar yağışı kendini gösteriyor.

BATMAN BEYAZA BÜRÜNDÜ
13-02-2020 14:58
Google News

 

Eksi 9 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, kar yağışına dönüştü. Batman, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaz bir örtüye büründü. Kara teslim olan kentte hayat, durma noktasına geldi. Batman’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 249 köy yolu ve 281 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, kent merkezi ve ilçelere bağlı 249 köy yolu ve 281 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yolarının ulaşıma sağlanması amacıyla İl Özel İdaresi Ekipleri tarafından temizleme çalışmaları başlatıldı.

ARAÇLAR KAYIYOR

Kardan kapanan yollarda araçlar yol almakta güçlük çekiyor. Kış lastiği olmayan araçlar kayma tehlikesi geçirirken, kazalar da peş peşe gelmeye başladı. Uzmanlar, kar lastiği olmadan trafiğe girilmemesi konusunda uyarıyor.

YOLDA YÜRÜMEK NEREDEYSE İMKÂNSIZ

Kardan dolayı kayganlaşan yollarda vatandaş, yürümekte zorluk çekiyor. Yürürken ellerin cepte olmaması, telefonla konuşarak yürünmemesin ve kara uygun ayakkabıların giyilmesi konusunda uyaran uzmanlar, olası düşmelerde kol, bacak ve bel incinme ve kırılmalarının yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Meteoroloji, kar yağışının hafta başına kadar devam edebileceğini öngörüyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?