EĞİTİM

Batman BİLSEM cıvıl cıvıl…

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), kapılarını Batmanlı Çocuklara ücretsiz yaz kursları için açtı. 15 branşta açılan kurslarda yüzlerce çocuk, yaz tatilini verimli geçirme fırsatı yakaladı.

Batman BİLSEM cıvıl cıvıl…
16-08-2022 08:36
15-08-2022 19:40
Google News

BATMAN BİLSEM, AYLAR ÖNCESİNDEN KURSLARINI BAŞLATMIŞTI

Bilim ve sanat alanlarında yetenek sınavıyla öğrenci alan BİLSEM’ler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimleri neticesinde bu yıl tüm çocuklar için ücretsiz yaz kursları başlattı. Batman BİLSEM’de aylar öncesinden başlayan yaz kursları, bu girişimlerden sonra Batman BİLSEM’de yaz kurslarının sayısı arttı. Dijital tasarım ve inovasyon, zeka oyunları, görsel sanatlar, resim, müzik, uzay ve havacılık, yabancı dil gibi 15 farklı branşta açılan kurslarda yüzlerce öğrenci ücretsiz kurs alırken, yaz tatilini de verimli geçirme fırsatı yakaladı.

ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Eğitimci Bahar Yıldırım’ın sınıfında ebru sanatıyla taşına çocuklar, eğitimci Birsen Tufan’ın sınıfında ise alçı ve silikonlarla çeşitli heykeller yapmayı öğrenirken müzik öğretmeni Mahmut Biçer’in sınıfında ise keman, piyano ve gitar gibi enstrümanlarla tanıştı. BİLSEM Müdürü Kamuran Aldemir, özellikle dezavantajlı semtlerde yaşayan çocukların, kurslara büyük ilgi gösterdiğini belirtti. BİLSEM’lerde 18 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında planlanan kursların, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın talimatıyla Batman BİLSEM’de yıl boyu devam etmesi bekleniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete