GÜNDEM

BATMAN BY-PASS EDİLDİ!...

Türkiye Petrolleri’nin yan kuruluşu olan TPİC’in kapatılması ile işsiz kalan onlarca petrol emekçisinin hayalleri yine suya düştü.

BATMAN BY-PASS EDİLDİ!...
24-05-2015 19:01
Google News

İşçilerin, TPİC’in yerine kurulan TPOC’ta çalıştırılması gerektiğini söyleyen Petrol İş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, beklentilerin boşa çıktığını açıkladı. Tekik, açıklamasında “TPİC kapatıldı ve görevi TPOC’a devredildi. Şu anda yurt dışında faaliyet gösteriyor. Bu şirketin başına Trakyalı biri getirildi. Bu kişi petrol akademisi niteliği taşıyan Batman’ı görmezden gelerek, by-pass ederek, TPOC’u oluşturdu. Yaklaşık olarak 50 mühendis alındı ve bunların % 99’u bölge dışından alındı. İşin garip tarafı ise bu işe alımların neye göre yapıldığının bilinmemesidir” dedi.

PETROLÜN YÜZDE 95’İ BİZİM BÖLGEDEN ÇIKIYOR

Açıklamasında siyasilere konuşan Tekik “Batman’ı temsil eden bütün siyasiler ile görüştük. TPOC’un kurulum amacını ve Batman’a yapılan haksızlıkları dile getirdik. Bazı siyasilerin zaten bu konuyla ilgili hiçbir bilgisi yoktu. Meclise giderek bütün grup başkanvekillerine üç buçuk sayfalık raporumuzu sunduk. Sadece HDP grubu bize o güne mahsus olmak üzere 3 cümle ile destek oldu ancak başka bir destek göremedik. Türkiye’de üretilen petrolün %95’i bizim bölgeden çıkmasına rağmen bir petrol şirketi kuruluyor ve bizim bölgemizden bir tek müdür, mühendis veya işçi alımı yapılmıyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete