GÜNDEM

BATMAN CEZAEVİNDE NELER YAŞANDI?

SON DAKİKA: Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde adli hükümlüler, koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılacak af yasasından yararlanmadıkları gerekçesiyle koğuşları ateşe verdi.

BATMAN CEZAEVİNDE NELER YAŞANDI?
05-04-2020 16:31
Google News

 

CEZAEVİNDEN DUMANLAR YÜKSELDİ

Önceki gün akşam saatlerinde Batman Cezaevinden dumanlar yükseldi. Mahkûmların “isyan” çığlıkları ortalığı ayağa kaldırdı. Cezaevinde adli mahkûmların, korona virüs tedbirleri kapsamında çıkarılacak af yasasından yararlanmadıkları için koğuşları ateşe verdikleri öğrenildi. Olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi.

AİLELER ZOR YATIŞTIRILDI

Olayları haber alan mahkûm aileleri, cezaevi önüne yığıldı. Güvenlik güçleri, korona virüs tehdidine rağmen cezaevi önünde toplanan aileleri dağıtmak istedi. Geç saatlere kadar olay yerinde bekleyen aileler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevi olayı ile ilgili “Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

BARO, SANİYE SANİYE TAKİPTEYDİ

Olayların çıktığı ilk saniyeden itibaren Batman Barosu devreye girdi. Baro Başkanı A. Hamit Çakan, kamuoyunu an be an bilgilendirerek “Çok şükür can kaybı yok. Adli suçlardan mahpusların olduğu birkaç koğuşta çıkarılan yangın söz konusu” dedi.

İHD, AİLELERE “EVE DÖNÜN” DEDİ

Yaşananları takip ederken aileleri de uyaran İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi “Endişe ile bekleyen insanları anlıyoruz. Ancak corona virüs salgınının olduğu dönemde insanların evlerine gitmesi için çağrıda bulunuyoruz. Koğuşlar kullanılamaz hale geldiğinden mahpusların Diyarbakır'a sevk edileceğini öğrendik. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” dedi.

BATMAN, SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Cezaevinde çıkan olaylar, sosyal medya ortamında gündem oldu. twitterde batman’da isyan etiketi hastag oldu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete