GÜNDEM

Batman’da 100 bin büyükbaş hayvan aşılanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca 81 ilde başlatılan şap hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında Batman’da 100 bin büyükbaş hayvan aşılanıyor.

Batman’da 100 bin büyükbaş hayvan aşılanıyor
15-03-2023 22:10
15-03-2023 22:01
BATMAN
Google News

Irak'ta şap hastalığıyla ilgili gelişmelerin ortaya çıkması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığınca alınan tedbirler kapsamında Batman’da şap aşılaması il Tarım ve Orman Müdürlüğünce sürdürülüyor.

Kent genelinde bulunan 100 bin büyükbaş hayvanın aşılanması yoğun bir şekilde devam ederken bir haftada 35 bine yakın büyükbaş hayvanın aşılandığı bildirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı talimatı ile ülke genelinde şap aşılama çalışmasının başladığını söyledi.

Batman’da vali vekili Kadir Kılıç, başkanlığında toplanan komisyonla alınan kara gereği kentteki işletmelerde aşılama çalışmalarına başladıklarını aktaran Aydın, aşılamanın koruyucu hekimlik uygulaması olduğunu kaydetti.

Şap hastalığının insana geçen bir hastalık olmadığına dikkat çeken Aydın, “Şap virüsü doğada rüzgarla, hayvanlarla, insanlarla bulaşabiliyor. Fakat insana geçen bir hastalık değil. Hayvanın eti, sütü rahatlıkla tüketilebilir. Bu konuda bir sıkıntı yok.” dedi.

Batman’da bulunan yüz bin büyükbaş hayvanın aşılama planının yapıldığını ve bir haftada 35 bine yakın hayvanın aşılandığını bildiren Aydın, “inşallah bir iki hafta içerisinde aşılamayı tamamlayacağız.” diye konuştu.

Tedbir amaçlı kentteki hayvan hareketliliğinin de durdurulduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

“Olası bir bulaşmanın önlenmesi amacıyla hayvan hareketlerini de kısıtladık. İl içerisinde sadece kesim amacıyla kesimhanelere üreticilerimiz gelebiliyor. Bir de ithalat ve ihracat olursa hayvan hareketliliği olabilir. Ama şu anda ilimizde görülen bir vaka yok. Halkımız da rahatlıkla et, süt tüketebilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete