EĞİTİM

Batman’da 106 proje yarıştı

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölgesi Yarışması, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Batman’da 106 proje yarıştı
30-03-2022 10:30
30-03-2022 16:12
BATMAN
Google News

Batı Raman Kampüsünde düzenlenen yarışmanın açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin,  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilimiz ve Batman Üniversitesi Yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“43 TEMATİK ALANDA PROJE BAŞLIĞI BULUNUYOR”

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, TÜBİTAK tarafından her yıl gerçekleştirilen bu çalışmanın amacının öğrencileri geleceğe hazır bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

“5 ALANDA 5 PROJE İLİMİZİ TEMSİL EDECEK”

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, gençlerin hayatını şekillendirecek olan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Türkiye Finallerinde bölgemizi temsilen yarışacak olan öğrencileri tebrik eden Kurtaran, 5 alanda 5 projenin ilimizi temsil edeceğini söyledi.

“YENİ EL CEZERİ VE AZİZ SANCAR’LARIN ÇIKMASINI UMUT EDİYORUZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu yıl 16.sı düzenlenen TÜBİTAK 2204-B ortaokul proje yarışmalarının Batman’da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını belirtirken “Batman Üniversitesi olarak yaptığımız bilimsel faaliyetler sayesinde ülkemizin, bölgemizin ve Batman’ın gelişimine katkı sunma hedefindeyiz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde bölgemizde yeni El Cezeri ve Aziz Sancar’ların çıkmasını umuyoruz” dedi.

“BİLİMSEL DÜŞÜNCEYİ VE BİLGİ BİRİKTİRMEYİ ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Batman Valisi Hulusi Şahin, öğrencilere bilimsel düşünceyi ve bilgi biriktirmeyi öğretmek istediklerini belirtirken “Metotlarımız; sorgulamayı, incelemeyi ve araştırmayı gerektirdiği için çalışmaların daha sağlıklı ilerlemesini sağlar. Bu çalışmaların ekip çalışmasını gerektirdiğini ve bunu uygulamalı olarak öğrencilerimize öğretmesi adına çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Batman Üniversitesi Mühendislik –Mimarlık Fakültesinde 106 projenin sergilendiği sergi alanını ziyaret eden katılımcılar, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?