GÜNDEM

Okullar tarım alanına dönüşecek

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Okullar tarım alanına dönüşecek
05-07-2022 15:46
05-07-2022 20:57
BATMAN
Google News

PROJE, 123 OKUL, 9 BİN 309 ÖĞRENCİ VE 264 ÖĞRETMENİ KAPSAYACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Milli Eğitim Müdür Vekili Fahrettin Nas, Batman Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın Şube Müdürleri katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Emrullah Aslan “Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı güçlerini birleştirerek tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ve laboratuar hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerini artırarak tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 01.06.2022 tarihinde iş birliği protokolü imzalamıştır” dedi.

ÖĞRENCİLER, TARIMI ÖĞRENECEK

123 okul, 9.309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsamına alan bu protokol ile okul yöneticisi ve öğretmenlerin, teknik ve mesleki yönden her iki bakanlığın mevzuatı çerçevesinde belirleneceğini belirten Aslan “Yabancı dil ağırlıklı olarak alan öğretim programları ve yüz yüze/dijital eğitim materyalleri hazırlanacak. Alan derslerinde Tarım ve Orman Bakanlığı Eğiticilerinin görev almaları sağlanacak. Alan öğretmenlerinin, ortaklaşa belirlenecek takvim ve programa göre Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği atölye/laboratuarlar, eğitim merkezleri, araştırma enstitüleri ve arazilerde iş başında eğitim düzenlenecek. Alandan mezun öğrencilerin tarım sektöründe istihdamı için ortak proje ve çalışmalar yapılacak. Alan öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitimi/staj uygulamalarını bütçe olanakları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurum veya kuruluşlarda yapmaları sağlanacak. Alana uygun tohum, gübre, fide, canlı hayvan vb. temrinlik malzeme desteği sağlanacak. Alana uygun donatım yapılacak. Tohum yetiştirmeye yönelik ortaklaşa pilot çalışma ve uygulamalar yapılacak. Hastalık, zararlı bitkiler, gübre, bitki besleme vb. konularda ortaklaşa çalışmalar yapılacak. Okulların toprak, yaprak, su vb. analiz yapabilmeleri için kapasitelerinin güçlendirilmesi şeklinde belirlenmiş olan faaliyetler gerçekleştirilecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete