GÜNDEM

Batman’da 14 kuraldan taviz verilmeyecek!

Batman Belediyesi tarafından Tilmerç Mahallesinde yapılacak olan ve Batman'daki sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayacak olan Sivil Toplum Merkezi (STM)’nin lansmanı yapıldı.

Batman’da 14 kuraldan taviz verilmeyecek!
13-02-2024 02:16
12-02-2024 19:17
Google News

GÜVENLİ OLMAYAN BİNALARA TAVİZ YOK!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp yaptığı konuşmada, kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartından asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını söyleyen Vali Canalp “Burada gördüğünüz binaların kolonları hepsi perde kolon. Bodrum kat en az üç tarafı demiştik, burada dört tarafında yine perde kolon var. Kiriş genişliğine 6 metreden fazla olmasına müsaade etmiyoruz. Çıkmalar 1,5 metreyi geçemiyor. Asma kat yok, katın üstü katlar yok. Binanın tümü, temelinden yukarıya kadar aynı genişlikte devam ediyor. Bunlar yapıldığı zaman güvenli binalar olur. Batmanlıların güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Bundan sonra taviz vermek yok” dedi.

BATMANLILAR, GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR

Mavi Yeşil Batman Projesine başlandığını belirten Vali Canalp “3 tanker alıyoruz. Yaz mevsiminde bu tankerler Yeşil Kuşak Projesinde diktiğimiz fidanları sulayacak. Bunu Batman kamuoyunun vicdanına emanet ettik. Buradaki 14 kuralı da kamu vicdanına emanet ediyoruz. Herhangi bir belediye yönetimi bu 14 kuraldan taviz verdiği anda onlara mutlaka hesap sorun. Sen bizim geleceğimizi çalıyorsun deyin. Bu 14 kuraldan birinde bile esneme yaptırmayacağız. Yeni imar planı dâhilinde yaptığımız binalar zemin + 5 kattır, 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, maalesef ki geçerliliğini devam ettiriyor. Ama Hasankeyf yolunda 10 kattan 7 kata düşürdük. Şimdi vatandaş gelip dilekçe veriyor, bizim de binalarımızı 7 kata düşürün diyor.  Yani insanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete