GÜNDEM

BATMAN’DA 15 EKİM SESSİZLİĞİ…

BATMAN’DA 15 EKİM SESSİZLİĞİ…

BATMAN’DA 15 EKİM SESSİZLİĞİ…
15-10-2014 19:53
Google News

Geçtiğimiz hafta yaşanan IŞİD protestoları sonrasında gündeme gelen çözüm sürecinin akıbeti için il genelinde sessizlik hâkim oldu.

Öcalan'ın "demokratik çözüm ve barış" sürecinin devamına ilişkin 15 Ekim'e kadar verdiği süreye dikkat çekmek için Batman’da kepenk kapatma eylemi yapıldı. Abdullah Öcalan’ın 15 Ekim’de açıklayacağı çözüm sürecinin akıbeti öncesinde il genelinde yayılan kepenk kapatma söylentisi, esnaflar arasında tedirginliğe yol açtı. Sabah saatlerinde işyerlerini açıp açmama konusunda tereddüt eden esnafın bir kısmı işyerlerini açmazken, bir kısım esnaf da işyerinin önünde sesiz bir bekleyiş içine girdi.

KUYUMCU ESNAFI, DÜKKÂNINI BOŞALTTI

Kepenklerin kısmen açılmadığı kentte kuyumcu esnafı ise vitrinlerini boşaltarak işyerlerinin önünde sesiz bir bekleyiş içine girdi. Kepenk kapatan kuyumcu esnafı, işyerinde bulunan bütün altınları toplayarak meydana gelebilecek olaylara karşı önlem aldı.

GÜVENLİK ÜST NOKTADAYDI

Emniyet birimleri, kentin birçok noktasında olası olaylar ve protestolara karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik önleminin üst seviyeye çıkarıldığı kentte, AKP ve Hüda Par İl Teşkilatı önünde zırhlı araçlar bekletildi. Tedirginliğin yaşandığı kentte, huzursuzluğa yol açan herhangi bir olayın yaşanmaması, kenttekilere rahat nefes aldırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?