GÜNDEM

Batman’da 2. Enerji Zirvesi başladı

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde Kazakistan Ahmet Yesevi, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi, İstanbul Nişantaşı ve Gazi üniversiteleri iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Batman Enerji Zirvesi 2023 başladı.

Batman’da 2. Enerji Zirvesi başladı
17-11-2023 11:19
17-11-2023 11:24
BATMAN
Google News

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 3 gün sürecek olan zirvede 9 oturum yapılacak. Oturumlarda enerjide sürdürülebilirlik ve karbon sıfır politikası, yenilenebilir enerjinin entegrasyonu ve depolama teknolojisi, bölgesel kalkınmada enerjinin önemi, sürdürülebilir enerji ve yapay zeka, akıllı şebekeler, enerji sistemleri, enerji hukuku, kent ve enerji ile enerji verimliliği ve iktisadı konuları ele alınacak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçildiğini anımsatarak, bu kapsamda 2'nci Enerji Zirvesini düzenlediklerini belirtti. Demir, zirve sonunda elde edilecek verilerin kitaplaştırılacağını kaydetti.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır da enerji denildiğinde akla ilk gelen şeyin enerjinin üretimi olduğunu ifade ederek, zirvenin gelecek oturumlarında kullanılan enerjinin sürdürülebilir olması, çevreye olan etkisi, yenilenebilir enerjinin sisteme entegrasyonu gibi konuların da konuşulacağını aktardı. Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı zirvede yaptığı sunumda "Türkiye Karadeniz'den doğalgaz çıkardı. Türkiye denizlerden enerji kaynakları çıkarma konusunda çok iyi bir başlangıç yaptı. Türkiye'de 2021'de enerjide dışa bağımlılık seviyesi yüzde 71 iken, Enerji Bakanlığı bu bağımlılığı 10 yıl içerisinde yüzde 50'nin altına, 2053'te ise yüzde 13'e düşürmeyi planlıyor. TPAO Gabar'da, Cudi'de, Bestler Dereler bölgesinde, Kato'da petrol çıkarıyor” dedi. Zirveye, TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Volkan Demir Taş, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, akademisyen ve öğrenciler katıldı.  (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete