EĞİTİM

BATMAN'DA 3 GÜNLÜK EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 gün sürecek okul öncesi eğitimde mevcut durum ve geliştirilmeye açık alanlar çalıştayı başladı. 15 Temmuz Şehitleri Anaokulunda gerçekleştirilen çalıştayda Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı.

BATMAN'DA 3 GÜNLÜK EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI
01-11-2021 16:37
02-11-2021 17:04
BATMAN
Google News

HEDEF YÜZDE YÜZE ULAŞMAK

3 gün sürecek okul öncesi eğitimde mevcut durum ve geliştirilmeye açık alanlar çalıştayının amacı ve önemine ilişi konuşmalarda, Batman’ın anaokulu öncesi okullaşma oranında yüzde 90’lara ulaşarak Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğu belirtildi. Vali Hulusi Şahin “Batman’ın yüzde 94’lük muhteşem başarıyı elde etmesinde büyük emekleri geçen bir önceki Valimiz Sayın Ahmet Deniz Dönemin Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim İl Müdürü, tüm personel ve tüm paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Yüzde 40’lardan yüzde 90’lara sıçramak, büyük bir emekle oluyor. Bugün gittiğimiz mahallelerde talepleri aldığımızda karşımıza ilk taleplerden biri de ana sınıfı ya da anaokulu oluyor. Aileleri okul öncesi eğitime ikna etmek, önemli bir çalışmadır. Batman’da bu başarılmış. Şuanda Batman’da okul öncesi eğitime inanan ve çocuklarını hevesle göndermeye hazır bir nüfus var. Bizim en büyük zenginliğimiz bu. Bugün yüzde 94’lük rakamı, yüzde 100’lere doğru taşımak birinci hedefimiz. Çocuklarımızın ilk 6 yıldaki zihinsel gelişimine bu şekilde katkı sağlamış olacağız. Bütün mahallerde ana sınıflarını yaygınlaştırmalıyız. Gerekirse kiralama yapalım, belediye olarak bunu üstleneceğiz. Yer bulabilirsek arsa ya da bina da satın alıyoruz” dedi

“OKULLAŞMA ORANINI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ”

Okul öncesi eğitimle ilgili konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Okul öncesi eğitimde Batman’da sağlanan başarıdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Son yıllarda Bakanlığımız okul öncesiyle ilgili tekrar yeni bir atak geliştirdi. 11 okul projesiyle okul öncesinde yeniden start verilecek. 3 bin anaokulunun yeniden yapılması gündemde. Şuan Türkiye’de mevcut anaokulu sayısı 2800, bu demek oluyor ki 1 katı kadar anaokulu daha yapılacak. 2800 anaokulunda 400 bin çocuğumuz eğitim görüyor. Batman’daki hiçbir çocuğumuz okul öncesi eğitimi almama durumu kalmayacak. Yani okullaşma oranımızı yüzde 100’e çıkarmak, hedeflerimiz arasındadır. Batman olarak yüzde 100 oranına çok yakınız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete