YAŞAM

Batman’da 70’lik kadınlar, okuma-yazma öğreniyor

Batmanlı kadınlar bastonlarını ellerine alarak okuma yazma öğrenmek için büyük bir gayret gösteriyor.

Batman’da 70’lik kadınlar, okuma-yazma öğreniyor
16-07-2022 18:36
18-07-2022 16:35
BATMAN
Google News

YAŞLARI 30-70 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan okuma yazma kursuna gelen 30- 70 yaşlarındaki kadınlar, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Batman’da Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Yavuz Selim Mahallesinde Bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)’nde açılan okuma yazma kursuna katılan dezavantajlı kadınlar, öğrenmenin önünde engel olmadığını gösteriyor. Kursa gelen kadınlar ilerleyen yaşlarına rağmen sıkı çalışarak kısa sürede okuma yazmayı öğrendi.

“MEZUN EDERKEN BELGEYLE ÖDÜLLENDİRİYORUZ”

Kurs Öğreticisi Zübeyde Özalp “Burası Aile Sosyal Politikleler Bakanlığı Bünyesinde Batman Yavuz Selim ÇATOM. Burada okuma yazma kursunu açtık. Burada 30 ile 70 yaş arası teyzelerimize okuma yazma öğretiyorum. Çok azimliler. Onların bu azimlerine ve mutluluklarına şahit olmak beni çok mutlu ediyor. Aynı zamanda bu kutsal görevi yaptığım için mutluyum. İkinci baharlarını yaşıyorlar. Okuma yazma kursumuz iki buçuk ay sürüyor. Şu anda 14 öğrencim var. Okuma yazma öğrenenleri mezun ediyoruz, belgelerini verip ödüllendiriyoruz” dedi.

KÜÇÜKKEN OKULA GİDEMEDİK, BUGÜN BU ŞANSIMIZ OLDU

Kursa gelen kadınlardan Fatma Yiğitalp ise “Okuma yazma kursuna geliyoruz. Çok memnun kaldık. Okuma yazmamız yoktu, küçükken biz okulla gitmedik, bizi okula göndermediler bu devlet bu imkanı çıkardığı için teşekkür ederiz. Biz okuma yazmaya geliyoruz çok memnun kaldık öğrendik. Adımızı yazabiliyoruz okumayı biliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?