GÜNDEM

BATMAN'DA 700 OKULA 171 TEMİZLİKÇİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile 171 temizlik görevlisi alınacak. 700 okulun bulunduğu Batman’da 171 temizlik görevlisi alımı, şaka gibi karşılandı.

BATMAN'DA 700 OKULA 171 TEMİZLİKÇİ
09-09-2021 14:53
BATMAN
Google News

700 OKUL VAR ALINAN KİŞİ SAYISI 171

İŞKUR’un TYP programı ile Batman’daki okullarda görevlendirilmek üzere temizlik personeli alımına gidildi. 700 okulun bulunduğu Batman’da 171 temizlik görevlisinin alınacak olması, velilerin tepkisine yol açtı. Gazetemize ulaşan veliler “Batman ve ilçelerinde toplam 700 üzeri okul var. Verilen işçi sayısı 171 şaka gibi. Özellikle temizliğin önemli olduğu pandemi döneminde işçi sayısının azlığı bizleri hayrete düşürdü. Yine her zaman olduğu gibi Siirt lobisi bizleri geçti. 500 okulun olduğu Siirt’e 214 personel alınıyor ama Batman’a 171 kişi. Bürokratlarımız  ve siyasetçilerimiz neden bu konuda gerekenleri yapmıyor? Batman neden her zaman geri planda bırakılıyor?” dedi.

“GÜVENLİK GÖREVLİLERİ YOK”

TYP alımlarında güvenlik personellerine yer verilmemesi de tepkiyle karşılandı. okul güvenliğinin yeteri kadar sağlanamamasını eleştiren vatandaşlar “Milli Eğitim Bakanı her mercide okullar en güvenli yerlerdir diyor ama şuan elini kolunu sallayan herkes okula girebiliyor maalesef. Geçtiğimiz dönemlerde alınan güvenlik personelleri sayesinde veliler olarak içimiz çok rahattı. Bizler bile okula öğrencimizi görmeye gittiğimizde kim olduğumuz sorulurdu. Gönlümüz rahattı ama şuan kaygılarımız var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete