GÜNDEM

Batman’da acı bilânço!

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Batman’da Ağustos ayında meydana gelen trafik kazalarının bilânçosunu paylaştı. Son bir ayda Batman’da meydana gelen kaza oranındaki artış ise dikkatlerden kaçmadı.

Batman’da acı bilânço!
10-09-2023 10:36
10-09-2023 10:37
BATMAN
Google News

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Batman’da Ağustos ayı kaza bilânçosunu paylaştı. İstatistiklere göre 87’si ölümlü ve yaralanmalı, 87’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 174 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 140 kişi ise yaralandı.  Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının toplamında ise meydana gelen bin 347 kazada,  bin 297 kişi yaralanırken, 10 kişi de yaşamını yitirdi.

KAZALARIN ÇOĞU SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLANDI

Sürücü hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde, trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11 Mayıs 2024 e-gazete