GÜNDEM

Batman’da acil alarmla su toplantısı

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kent genelinde yaşanan su kesintisi nedeniyle olağanüstü toplantı düzenledi.

Batman’da acil alarmla su toplantısı
26-06-2023 17:28
26-06-2023 17:29
Google News

VALİ TALİMAT VERDİ

Toplantıya belediye birim müdürleri ve bazı kurum temsilcileri katıldı. Halkın en temel ihtiyacı olan su ihtiyacının karşılanmasında gerekli önlemlerin alınması için talimat veren Vali ve Canalp, Batmanlılara su temini için kesintilerin minimum seviyeye getirilmesine yönelik ‘halkımız için ne gerekiyorsa yapılsın’ talimatı verdi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda kısa adı AYKOME olan Altyapı ve Koordinasyon Merkezi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarında Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişim ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı şekilde hayata geçirilmesi için ek tedbirlerin alınması gündeme geldi. 460 bin nüfusa sahip Batman’ın içme suyunun 42 kuyudan temin edildiğini ifade eden Belediye Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, hafta sonu yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Vali Canalp’a brifing sundu.

YENİ KARARLAR ALINDI

Olağanüstü toplantıda yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek amacıyla DEDAŞ’a alternatif hat için çalışma başlatılması kararlaştırıldı. Altyapıya zarar gelmemesi ve vatandaşların su kesintisine neden olabilecek altyapıdan kaynaklı aksaklıkların önlenmesi ve tedbirlerin artırılması için daha dikkatli olunması yönünde kararlar alındı. İller Bankası marifetiyle Altyapı Master Plan çalışması için sahada fizibilite çalışmalarına başlandı.

Batman’ın yaklaşık 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Silvan Barajı’ndan su temini ile ilgili proje işlemleri 2023 yılı yatırım programına alındı. Yaşanan kesinti sonrası 5 yeni su kuyusu devreye alındı, problem yaşanmaması adına su kuyusu açma çalışmaları devam edilecek. Kayıp kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimler sıkı bir şekilde devam edecek. (Belediye Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Batmanlı
Batmanlı 10 ay önce
Cudi mahallesi kaderine terk edilmiş her gün suyumuz gidiyor şuan bile su yok böyle rezillik görmedim ben buraya 3 aydır taşındım 3 aydır her gün suyumuz kesiliyor ve uzun süre su gelmiyor. Burda yaşıyanları insan yerine koymuyorsunuz
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete