GÜNDEM

Batman’da aile çalıştayı düzenlendi

“Aile güçlü olursa toplum güçlü olur”

Batman’da aile çalıştayı düzenlendi
20-09-2023 15:06
20-09-2023 17:08
BATMAN
Google News

81 ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Türkiye yüzyılı için Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye anlayışı kapsamında, ülkedeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılması yönünde Bakanlığın aile konusunda yürüttüğü koruyucu ve önleyici hizmet modellerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için çalıştaylar düzenliyor.

ÇALIŞTAYDA ÖNEMLİ BAŞLIKLAR ELE ALINDI

Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü de Batman Üniversitesi, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile bir günlük çalıştaya ev sahipliği yaptı. Çalıştayda ‘Aile, Eşitlik ve Adalet’ ‘Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah’ ‘Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme’ ‘Aile, Çevre ve İklim’ ‘Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme’ ve ‘Aile Odaklı Sosyal Hizmetler’ konuları ele alındı.

AMAÇ, TÜM KESİMLERİ BİLİNÇLENDİRMEK

İl Müdürlüğü Yetkilileri “Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanmakta olan hızlı değişim ve gelişim süreci, sadece teknolojik ve ekonomik şartlarla ilgili olmayıp sosyal ve kültürel alanları da etkilemektedir. Bu değişim ve gelişimden etkilenen kurumların başında aile gelmektedir. Aile toplumun çekirdeğini oluşturduğu için varlığı ve önemi tartışılamaz. Çocuğun ve gencin eğitiminde, sosyalleşmesinde, duygusal gelişiminde anne ve babanın öncelikli rolleri bulunmaktadır. Toplumda oluşan hızlı değişim ve gelişimlere anne ve babalar duyarlı olup kendilerini geliştirip, bilinçlendirmelidir. Aile çalıştayımızda amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir. Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Çalıştayımıza katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyoruz” dedi. (Boran Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete