GÜNDEM

Batman’da araçlar Gazze için konvoy yaptı

Batman’daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Gazze’de yaşanan vahşete ve insanlık dramına dikkat çekmek için binlerce araçla konvoy düzenlendi.

27-01-2024 20:43
27-01-2024 20:44
Google News

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve bölgedeki zulme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Esentepe Külliye Cami önünde başlayan araç konvoyu şehir turu attı.

Esentepe Külliye Cami önünde başlayan konvoy, çevre yolu, Körük Kavşağı, Batman Belediyesi Turgut Özal Bulvarı ve TPAO Bulvarında sona erdi. Basın açıklamasını okuyan Nurettin Teymur “Bizler Gazze'nin ölmesine sessiz kalmayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu zulüm devam ettikçe biz Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğiz. Bir gün yürüyüşle, tüm gün boykotla, bir gün konferansla, bugün konvoyla bir araya geldik ve İnşallah yakın bir gün de zafer coşkusu ile bir araya geleceğiz. Rabbim bizi o güne kavuşanlardan eylesin. Ağır ambargo altında ölüme terk edilen, çocuk, yaşlı, genç tüm kardeşlerimiz için; Başta ülkemiz yöneticileri olmak üzere Refah sınır kapısından yardımların geçmesi için her şeyi yapmalarını vicdanlı tüm Dünya liderlerinden bekliyoruz. Bugün çığlıklara kapattığınız kulaklarınız, görmek istemeyen gözleriniz ve zulme rızaya sebep koltuk sevdana, sizi son yüzyılda esamisi okunmayan ve belki de ileride lanet okunacak liderler haline getirecektir. Gelin bu zillet libasını giymeyin” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete