GÜNDEM

BATMAN'DA ARICILARA EKİPMAN DAĞITILDI

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 7 arıcıya, güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları dağıtıldı.

BATMAN'DA ARICILARA EKİPMAN DAĞITILDI
06-08-2021 13:33
BATMAN
Google News

VALİ DE TÖRENE KATILDI

Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi ve İl Özel İdaresi finansman desteği ile hayata geçirilen Arı ve Arıcı Güvende Projesi kapsamında Kozluk’ta 7 arıcıya ekipman dağıtıldı. Ekipman dağıtım törenine Vali Hulusi Şahin, Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı J.Albay İsa Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı A.Vahap Akbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri A. Kadir Özel,  Kozluk Belediye Başkan Vekili Aydın Bağrıyanık, kamu kurum müdürleri, üreticiler ve muhtarlar katıldı.

AMAÇ BAL ÜRETİMİNDE KALİTEYİ ARTTIRMAK

Bal üretiminde kalite ve verimi artırmak ile gençleri arıcılık faaliyetlerine özendirmenin hedeflendiği proje kapsamında Kozluk’ta 7 arıcıya güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları törenle arıcılarımıza teslim edildi. GAP projesinin bölge ekonomisine katkısını değerlendiren Vali Şahin “GAP İdaresi ilimizde Sason Çileği ve Batman Fıstığı gibi ürünlerin yetiştirilmesinde ön ayak olarak  binlerce üreticimizi destekledi, aynı zamanda ÇATOM’lar aracılığıyla da başarılı işler yapıyor. Arıcılık alanında Sason ve Kozluk İlçelerimizde iptidai şartlarda arıcılık yapan kardeşlerimiz, vereceğimiz bu karavanlarla daha insani bir yaşam imkanı bulabilecekler” dedi. Törenin sonunda Vali Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz’e plaket takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete