EKONOMİ

BATMAN'DA CANLI TAVUĞA TALEP YOĞUN

Batman'da Raman Mahallesi 1813.sokak 29 no’lu adreste bulunan canlı tavuk işletmesi, yoğun ilgi ve talep görüyor.

BATMAN'DA CANLI TAVUĞA TALEP YOĞUN
15-09-2021 10:45
BATMAN
Google News

YOĞUN İLGİ VE TALEP GÖRÜNCE İŞLETMEYİ BÜYÜTTÜLER

Batman’ın ilk canlı tavuk işletmesi, Mahsum ve Sema Aytekin çifti tarafından 4 yıl önce Raman Mahallesi’nde hizmete açıldı. Canlı tavuk yetiştiriciliği yapan Aytekin Çifti, gördükleri yoğun ilgi ve talep karşısında işletmesini gün geçtikçe büyüttü.

İŞLETMENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ HİJYEN VE İSLAMİ KURALLAR

Hijyen ve İslami kuralları gözeterek hizmet verdiklerini ifade eden Mahsum Aytekin “İşyerimizde canlı tavuk kesimi yapıyoruz. Kesim, temizleme, paketleme, eve ve iş yerlerine teslimini de biz yapıyoruz. 18 kişilik bir ekiple hijyen ve İslami kuralları gözeterek vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Gelen müşterilerimizin beklemeleri için lobi gibi kullandığımız bir bahçemiz var. Küçük bir işletme olarak başladık ve halkın ilgi ve desteğiyle büyüdük” dedi.

KİLOSU 16 TL

Tavuk fiyatları hakkında bilgi veren Aytekin “Tavuğun kilosu 16 liradır. Bizim tavuklarımız canlı kesim tavuklar. Marketlerdeki gibi 40 günlük tavuklardan değildir. Tavuklar bize Balıkesir, Bursa, Denizli gibi soğuk yerlerden geliyor. İşyerimizde sirkülasyon yüksek olduğu için tavuklarımız kısa sürede tükenmektedir. Kümeslerimiz her 2 günde 1 gelen tavuklarla yenilenmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete