GÜNDEM

BATMAN’DA ÇEKİLDİ, PERA’DA İZLETİLDİ

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Müze Müdürlüğü Başkanlığında 2009 yılından bu yana yürütülen Gre Amer Kazısının hikâyesini anlatan “Katman” isimli belgeselin galası, 23 Ocak gecesi İstanbul Pera Müze’sinde yapıldı.

BATMAN’DA ÇEKİLDİ, PERA’DA İZLETİLDİ
25-01-2018 19:27
Google News

Galaya Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, filmin yönetmeni Melek Ulagay Taylan, yapımcısı Çiğden Mater, kazının yürütücüleri arkeolog Dr. Gül Pulhan, arkeolog Dr. Stuart Blaylock ve kazı ekibi üyeleri katıldı.

BATMAN İKİKÖPRÜ’DE ÇEKİMLER YAPILMIŞTI

Yönetmenliğini Melek Ulagay Taylan'ın yaptığı, Dr. Gül Pulhan ve Dr. Stuart Blaylock'un Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Müze Müdürlüğü Başkanlığında, Batman İkiköprü Işıkveren Köyü Gre Amer Höyüğü'nde 2009 yılından bu yana sürdürdükleri arkeolojik kazının öyküsü Katman Filminin İstanbul'daki ilk gösterimi, İstanbul Pera Müzesinde yapıldı. Belgeselde emeği geçen kazı ekibine teşekkür eden Aslanlı “Böyle bir çalışmanın Batman’da yapılmasında ilimizin tanıtımı açısından da önemlidir. Batman’ın tanıtımında emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete