GÜNDEM

BATMAN’DA DELTA VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Batman Valisi Hulusi Şahin, İlimizde 8 kişide Delta Varyantı Virüsü tespit edildiğini açıkladı.

15-07-2021 21:46
BATMAN
Google News

Gazetemizin önceki gün gündeme getirdiği “Batman’da Delta Virüsü tehlikesi” haberinden sonra Vali Hulusi Şahin Batman’da 8 kişide delta virüsünün tespit edildiğini söyledi. Vali Şahin yaptığı açıklamada, “Aşının önemi devamlı söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Gençleri vuran Delta varyantı geldi ülkemize. Gençlerimiz aşı olsun dedik. Şimdi maalesef korktuğumuz başımıza geldi ilimizde 8 hastamızda delta varyantı görüldü. Dolaysıyla aşının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Delta varyantı özellikle gençleri vuruyor. Hastalıkta özellikle gençlerde ağır geçiyor. Başta gençler olmak üzere tüm Batmanlıların aşı olmasını istiyoruz.” Dedi.

MASKE UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Batman’da 1 Temmuz’da kısıtlamaların kalkmasında sonra çok sayıda kişinin maskesiz dolaşması üzerine Vali Hulusi Şahin maske uygulamasın devam ettiğini hatırlattı. Vali Şahin, açıklamasında; “Maske uygulaması devam ediyor. Sanki hastalık bitti, tamamen her şey normale döndü, vatandaşlarımızın maskelerden vazgeçtiğini görüyoruz. Öyle bir şey yok. Aşılı dahi olsanız hastalığı bulaştırma ihtimaliniz devam ediyor. O yüzden lütfen maskelerimizi takalım” dedi.

DELTA MUTASYONU NEDİR?

İlk kez Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Gubu'nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan'da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete