GÜNDEM

BATMAN’DA DERNEK SAYISI 428’E ULAŞTI

Batman Valiliği Dernekler Masası’ndan aldığımız son kayıtlara göre kentte dernek sayısı 428’e ulaştı.

BATMAN’DA DERNEK SAYISI 428’E ULAŞTI
02-10-2018 22:33
Google News

 

HEMEN HEMEN HER ALANDA EN AZ 2 DERNEK VAR

Sivil toplumculuk alanında dinamik şehirlerden biri olarak görülen Batman, dernek sayısı ile rekora koşuyor. Batman’da hemen hemen dernek açılmayan bir iş ve faaliyet alanı yok. Hatta Batman’da hemen hemen her iş kolunda en az 2 derneğin açıldığı da dikkatlerden kaçmıyor. Kentte dernek sayısının bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de bu.

GÜNCEL RAKAM 428

Hükümet Konağı Binasında hizmet veren Dernekler Masası’ndan aldığımız bilgilere göre Batman’da dernek sayısı 428 oldu. Spor Kulübü Dernekleri, camiler için kurulan yaşatma dernekleri, yardım dernekleri, esnaf dernekleri, iş kolu ve meslek dernekleri, eğitim dernekleri, çevre ve kültür sanat dernekleri, engelli dernekleri, emekli dernekleri, insan hak ve savunucuları dernekleri listede yer alıyor. Ama listede yer alan bütün dernekler aktif değil. Halen faaliyet gösteren aktif dernek sayısı, listede yer alan rakamdan çok daha düşük.

İLGİNÇ DERNEKLER DE VAR

Dernekler Masası’ndan aldığımız listede, Batman’da kurulan ilginç ve şaşırtıcı dernekler de var. Bunların arasında Batman Biçer Döverciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Batman Posta Güvercinleri Derneği, Batman Tahsil Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği, Gercüşlüyüz Biz Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Cacas Zehra İlim ve Eğitim Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Batman Arabulucular Derneği, Birleşik Bağımsız Denetçiler Derneği, Diriliş Başkanları Derneği, Bilinçli Gençler Derneği gibi dernekler de listede yer alıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete