GÜNDEM

BATMAN’DA DÜĞMEYE BASILDI

Covid-19 gündemiyle toplanan İl İdare Şube Başkanları Toplantısında, Batman’daki kamu ve kurumların personel ve araç desteğiyle oluşturulacak filyasyon ekibiyle koronavirüs bulaş riski bulunan kişilerin tek tek takibe alınması kararlaştırıldı.

BATMAN’DA DÜĞMEYE BASILDI
11-08-2020 14:28
Google News

 

KORONALI KİŞİLER SOKAKTA GEZİYOR
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen İl İdare Şube Başkanları Toplantısına Vali Hulusi Şahin, kurum müdürleri, belediye birim müdürleri ve kamu hizmeti veren diğer kurum müdürleri katıldı. Batman’da Güneydoğunun diğer illerinde olduğu gibi vaka artışı yaşandığını belirten Vali Şahin “Covid–19 pozitif olan ya da Covid–19 bulaş riski olan kişilerin yüzde 45’i sokağa çıkmama kuralına uymuyor. Bunlar hastalığı da bulaştırıyor. Bizim mücadelemiz burada başlıyor. İşi şansa bırakmayacağız. Kolay bir iş değil. Çok sayıda araç ve personele ihtiyacımız var. Şu anda kamu hizmeti anlamında bu işten daha önemli hiç birimizin işi yok. Bu salgın hastalıkla mücadele ön cephemiz olacak. Bunu yaptığımız zaman inanıyorum ki 15 gün sonra bu 2 bin 500 adresi binlerin altına indireceğiz. Filyasyon ekiplerine daire amirleri olarak gerekli destekleri vereceğiz” dedi.

BANKA VE PTT ÖNÜ KALABALIKLARDAN MÜDÜRLER SORUMLU
Toplantıda yapılan konuşmalarda, PTT ve banka şubeleri önünde oluşan kalabalıklardan kurum amirleri ve müdürlerin sorumlu olduğu belirtildi. 

BELEDİYE 40 PERSONEL VE 5 ARAÇLA TAKİP YAPACAK
Belediyenin 40 personel ve 5 araç ile destek vereceği filyasyon ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilen Covid–19 ve Covid–19 bulaş riski olan kişilerin rutin takiplerini yapmak üzere alanda yer alacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete