EĞİTİM

BATMAN'DA ENERJİ VE TOPLUM SEMPOZYUMU BAŞLADI

Batman Üniversitesi’nde Uluslararası Mühendislik, Doğa ve Sosyal Bilimler (ISENS–21) isimli Enerji ve Toplum ana temalı sempozyum düzenlendi.

BATMAN'DA ENERJİ VE TOPLUM SEMPOZYUMU BAŞLADI
26-11-2021 16:06
26-11-2021 17:08
BATMAN
Google News

Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dilek, Castilla-La Mancha Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Magin Lapuerta Amigo, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

“HEDEFİMİZ ENERJİ ALANINDA MARKA OLMAK”

Programda konuşan Rektör Demir, enerji ve toplum alanındaki eğitimlerin hem yüz yüze hem online olarak hızla devam edeceğini söyledi. Enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak uluslararası ölçekte düzenledikleri bu çalışmanın kendileri için büyük öneme sahip olduğunu anlatan Rektör Demir, enerji alanında çalışmalara başlamadan önce ön hazırlıkları yaptıklarını, bu sayede daha etkili projeler geliştirebileceklerini kaydetti. Üniversiteyi enerji alanında bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Demir, bu hedefi gerçekleştirmek için akademisyenler ve öğrencilerle çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.

28 KASIM’A KADAR SÜRECEK

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dilek, evrende bulunan her şeyin enerjisi olduğunu belirtirken,  eski Türk mitolojilerinde doğanın enerjisini yok etmenin kendi enerjisini yok etmek olduğunu söyledi. Castilla-La Mancha Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Magin Lapuerta Amigo, programa online olarak katılarak Çevresel Yanma Süreçlerinden Etkilenen Parçacıkların Etkisini anlattı.  Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, tuz stresine maruz bırakılmış balcı aspir çeşidinin incelendiği bir çalışmayı katılımcılara sundu. kongre, 28 Kasım’a kadar farklı oturumlarla online olarak devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete