EĞİTİM

Batman’da Enerji Zirvesi gerçekleşti;

Bölgesel kalkınma alanında enerji üzerine ihtisaslaşarak Enerji Koordinasyon Merkezi kuran Batman Üniversitesi, Uluslararası Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

Batman’da Enerji Zirvesi gerçekleşti;
19-11-2023 06:44
18-11-2023 16:45
Google News

Uluslararası Batman Enerji Zirvesi'23 adıyla gerçekleştiren etkinliğin ilk gününde; Enerjide Sürdürülebilirlik ve Karbon Sıfır Politikası, Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri, Bölgesel Kalkınmada Enerjinin Önemi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi. Dicle Elektrik’in ana sponsorlar arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir Enerji ve Yapay Zeka, Akıllı Şebekeler, Enerji Sistemleri, Enerji Hukuku, Kent ve Enerji, Enerji Verimliliği ve İktisadı gibi konularda uzman isimlerin sunumlarına yer verildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Batman Üniversitesi'nin bölgede enerji merkezi olma hedefi dile getirildi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ DEPOLAMA TESİSİ BAŞVURULARI 30 GW’A ULAŞTI

Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, yenilenebilir enerjiye olan ilginin artarak devam ettiğini belirterek, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'na yapılan 30 GW'a ulaşan depolama tesisi başvurularının önemine dikkat çekti. Bu başvuruların 370 adedi Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde olduğunu ve bu bölge için yapılan toplam başvuru gücünün 6,03 GW olduğunu belirtti. Kırat, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin depolanması ve pil teknolojisindeki gelişmelerin ülke için büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmalarını yeşil enerjinin yakın gelecekteki önemine vurgu yaparak sürdüren Kırat “Bugün elektrik ve enerji piyasalarının karşılaştığı sorunları, geleceğe yönelik çözüm önerilerini ve teknolojilerini akademik düzlemde konuşacağımız çok kıymetli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dağıtım bölgemizde karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için yatırımların yaygınlaşması da insan ve doğaya faydalar sağlayacaktır. Depolama tesislerinin bu aşamada yaygınlaşıyor olması çok önemli. Bununla ilgili ciddi araştırma ve yatırım çalışmaları var” dedi. (Batman Üniversitesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete