YAŞAM

Batman’da film günleri başlıyor

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sinemacının katılacağı Batman Film Günleri 1-3 Mart tarihleri arasında sinemaseverleri Batman’da buluşturacak.

Batman’da film günleri başlıyor
29-02-2024 16:43
29-02-2024 16:44
BATMAN
Google News

Türk sinemasının ustalarından yönetmen Derviş Zaim ile oyuncular Perihan Savaş ve Halil Ergün’e onur ödülleri takdim edilecek. Gecede santurzen Sedat Anar ve ekibi, film müziklerini icra edecek.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BATMAN’DA

Sinema eleştirmeni Suat Köçer’in danışmanlığında bu yıl ilki yapılacak Batman Film Günleri kapsamında, çok sayıda film festivalinden ödüllerle dönen altı uzun metraj film gösterilecek. Dördü yerli yapımlardan oluşan film seçkisinin iki filmi ise yurt dışından katılıyor. İsrail’in Filistin’i işgalini genç bir kızın gözünden anlatan, Filistin kökenli Ürdünlü yönetmen Darin J. Sallam imzalı Farha ile Özbek sinemasının yeni kuşak yönetmenlerinden Shokir Kholikov imzalı Sunday, seyirciyle buluşacak. Mütevazı evlerinde sade bir yaşam süren karı kocanın, değişen rutinleriyle mücadelelerini konu eden ödüllü film Sunday, Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. İki filmin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları da etkinlik kapsamında Batmanlı sinemaseverlerle bir araya gelecek.


 HABER: Ramazan Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete