GÜNDEM

“Batman’da güzel şeyler oluyor”

DİKA ve BATSO ortaklığında yürütülen “Petrol Atıklarının Değerlendirilmesinde Endüstriyel Simbiyoz Olanaklarının Tespiti Projesi” kapsamında Sinerji Çalıştayı düzenlendi.

“Batman’da güzel şeyler oluyor”
06-12-2017 20:03
Google News

TP Kristal Park’ta gerçekleşen çalıştaya DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, OSB Müdürü Zeynep Akbel, Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari, Batman Üniversitesi Öğretim Üyeleri, özel sektör temsilcileri ve firma sahipleri katıldı.

“AMACIMIZ RİSKLERİ BERTARAF ETMEK”
Genel Sekreter Altındağ, ekonomik olarak getirisi olan bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek “Projenin riskleri de var. Ajans olarak görevimiz, riskleri bertaraf etmek, fırsatı kazanca dönüştürmek. BATSO’ya teşekkür ediyorum, projelerini biraz daha genişlettik. Endüstriyel Simbiyoz anlamında Batman ölçeği, bölgede en fazla potansiyeli olan il. Son dönemde özellikle sanayide gelişim gösteren bir il. Batman’da güzel şeyler oluyor. Yaklaşık 300 petrol kuyusundan, 1 varil petrolden yaklaşık 6 litre petrol çıkıyor. 1 litre petrol atığı, 1 milyon temiz suyu içilmez hale getiriyor. Petrol atıklarının değerlendirilip, dönüştürüleceği bu proje, bu konuda önemli” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete