GÜNDEM

BATMAN’DA HAYAT DURDU

Ankara’da düzenlenmesi planlanan barış mitingine yönelik gerçekleşen saldırıda 100’e yakın kişi hayatını kaybederken, 200’ün üzerinde insan ise yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

BATMAN’DA HAYAT DURDU
12-10-2015 18:06
Google News

Barış mitinginin yapılacağı alanda gerçekleşen saldırı, kamuoyunun tepkisini topladı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Tüm Bel Sen şubeleri, kanlı eylemi protesto etmek amacıyla tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da iki günlük greve gitti. 


HASTANELER ANA BABA GÜNÜNE DÖNDÜ
Grev kararı nedeniyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde doktorlar iş bıraktı. Polikliniklerde sağlık hizmetinin verilmediği hastanelerde, acil vakalar dışındaki hastalar, geri dönmek zorunda kaldı. Hastanenin acil bölümünde hizmet veren Bölge Hastanesi Uzmanı Dr. Ali Demir “Saat 11.00’e kadar yaklaşık 500 kişiyi muayene ettim. Acil servisi dışında diğer polikliniklerde sağlık hizmeti 2 gün boyunca verilmeyecek” dedi.


BELEDİYEYE KARA ÇARŞAF ASILDI
Ankara’da gerçekleşen katliam, Batman Belediyesi tarafından da protesto edildi. Belediye binasına, üzerinde “Yastayız, İsyandayız, Genel Grev’deyiz” yazılı dev kara çarşaf asıldı. Çarşafta Tüm Bel Sen’in imzasına yer verildi.
OTOBÜSLER ÇALIŞMADI
Batman Belediyesi Halk Otobüsleri de katliama tepki göstermek amacıyla kontak kapattı. Otobüslerin hizmet vermemesi nedeniyle şehir içi minibüslerde zaman zaman izdiham yaşandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete