GÜNDEM

Batman'da huzur ve güven uygulaması

Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından kentin farklı noktalarında "Şehit Birol Öztekin Huzur ve Güven Uygulaması" Yapıldı.

Batman'da huzur ve güven uygulaması
28-11-2022 09:28
28-11-2022 20:56
BATMAN
Google News

Batman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Ersoy, bu akşam Batman genelinde huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması, suçların önlenmesi ve işlenmiş olan suçlarda suç faillerinin yakalanması amacıyla Batman'ın muhtelif noktalarında hemen hemen personelin tamamına yakınının ve ekiplerin tamamına yakınının katıldığı bir huzur ve güven uygulaması yaptıklarını belirtti.

27 Kasım 2018 tarihinde  Terörle mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis  Birol Öztekin'i bu tarihte şahadete gönderdikleri için  Huzur ve güven uygulamasının adını da bu yüzden "Şehit Birol Öztekin Huzur ve Güven Uygulaması" koyduklarını söyledi.

Uygulamanın birçok noktada yapıldığını ifade eden Ersoy: "Arkadaşımıza atfen ilimizin genelinde, giriş ve çıkışlarda, otoparklarda, parklarda, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, umuma açık alanlarda, gerek yaya devriye olarak gerek sabit kontrol noktaları olarak gerekse ekiplerin marifetiyle ve katılımıyla uygulamalarımız devam edecek. Dediğimiz gibi ilimiz de suçun işlenmesini özleyeceğiz. Önlemek adına elimizden ne geliyorsa, yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Suç faillerini yakalayacağız. İlimize zarar vermek isteyen, art niyetli olan, özellikle çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza zarar verecek ne kadar şahıs varsa bunların tespiti ve bunların caydırılması noktasında emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz" dedi.

Şuana kadar yapılan çalışmalarda birçok aranan şahsın yakalandığını ifade eden Ersoy, polislerin gerek araçları gerekse üst aramaları ile çalışmalara devam ettiklerini ve kimlik kontrolleri yaptıklarını belirtti.

"İLİMİZ HUZUR VE GÜVEN ORTAMI OLAN BİR İL"

 İlimizin huzur ve güven ortamı olan bir il olduğunu söyleyen Ersoy sözlerine şöyle devam etti: "Huzur ve güven ortamının devamının sağlanması için Batman Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. 1000'e yakın personelle şehir merkezinde şuan uygulamalarımız devam ediyor. 30 noktada sabit noktamız var. Bunun dışında yaya devriyelerimiz, seyir halinde ekiplerimiz var. Metruk yerleri kontrol eden ekiplerimiz var. Gerek uyuşturucu ile mücadele noktasında gerekse suçla mücadele noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Diğer gün ve zamanlarda da suç ve suçluyla mücadelemiz etkin şekilde devam edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?