GÜNDEM

Batman’da İlk AYKOME projesi...

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın katılımıyla 4’üncü Mahalle Buluşması, Çamlıca Mahallesi Ehmedê Xanî Taziye Evi’nde gerçekleşti.

Batman’da İlk AYKOME projesi...
24-06-2023 14:40
24-06-2023 14:41
Google News

Programa Çamlıca Mahallesi Muhtarı Selahattin Yıldız, mahalle sakinleri, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve kurum müdürleri katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Belediyesi tarafından mahalle genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

AYKOME İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARI DAHA DÜZENLİ OLACAK

Mahalle Buluşması’nda konuşan Vali Canalp, büyük şehir olmayan 51 vilayette ilk defa hayata geçecek proje olan AYKOME (Altyapı ve Koordinasyon Merkezi) çalışmasına Çamlıca Mahallesi’nden start verildiğini söyledi. Altyapı çalışmalarının koordineli şekilde yürütülmesi için kurulan AYKOME hakkında bilgi veren Vali Canalp, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesinde AYKOME’nin önemine vurgu yaptı.

TAZİYE EVLERİNDE TÜRKİYE GENELİNDE BİR İLK

Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, taziye sahiplerine ek külfet gelmemesi için başlatılan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Batman’da bulunan tüm taziye evlerinin 3 gün boyunca çay, şeker, su, elektrik, ısınma ve soğutma, yemek ve temizlik hizmet giderlerini karşıladıklarını ifade eden Canalp “Bin 400 belediye içerisinde 3 gün boyunca vatandaşımızın her türlü ihtiyacını dört dörtlük bir şekilde karşılayacak tek bir belediye var, o da Batman Belediyesi’dir. Batman Belediyesi dışında bu şekilde Türkiye’de her bir taziye için hizmet verecek başka bir belediye yok. Maliyeti de var ama biz memnuniyetle vatandaşımız için bu maliyeti karşılamaya devam edeceğiz” dedi. (Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete