EĞİTİM

BATMAN’DA İLK ORGAN NAKLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman’da özel bir hastaneye başvuran 65 yaşındaki Koçer Çelik’e, kornea nakli yapıldı. Bu operasyon, Batman’da gerçekleştirilen ilk organ nakli olarak kayıtlara geçti.

BATMAN’DA İLK ORGAN NAKLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25-10-2019 20:10
Google News

 

GÖZLERİ DELİNMEK ÜZERE OLAN HASTAYA KORNEA NAKLEDİLDİ

Görme bozukluğu şikâyeti ile Dünya Hastanesi’ne başvuran 65 yaşındaki Koçer Çelik’in tetkiklerinde, korneasının delindiği tespit edildi. Yeni bir korneaya ihtiyaç duyan hastaya, İstanbul’da ölen bir bağışçının korneası bağışlandı. Muhafaza edilerek havayolu ile Batman’a getirilen kornea, 4 saat süren bir operasyonla hastanın gözüne yerleştirildi. Yeniden görmeye başlayan hasta, sağlıklı şekilde taburcu edilirken, Op. Dr. Yalçın İşcan ve Op. Dr. Mehmet Taş ile birlikte ameliyata giren 3 sağlık personeli de Batman’ın ilk organ nakli operasyonunu selfie fotoğraf ile ölümsüzleştirdi. 

MESLEK HAYATIMIN EN ÖNEMLİ GÜNÜ


Op. Dr. Yalçın İşcan “20 yıllık meslek hayatımın en özel günü. Son derece nitelikli bir işlem olan, Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan kornea naklini Batman’da ve merkezimizde başlattık. Doğup büyüdüğüm şehir olan Batman'a bu hizmeti getirmiş olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

“BİR İLKİ BAŞARDIK”

Opr. Dr Mehmet Taş ise “Gözü delinmek üzere olan bir hastaydı. Ayrıca katarak gelişmiş, görme kaybı oluşmuştu. Kornea nakli öneriyorduk ancak kornea bulunamıyordu. İstanbul’da kornea bulununca acil operasyona aldık. Hastamız şimdi görüyor. Hem organ nakli hem kornea nakli olarak Batman’da bir ilki gerçekleştirmiş olduk” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?