GÜNDEM

BATMAN’DA “KARDEŞLİK” YÜRÜYÜŞÜ

Batman’da, bazı siyasi partiler ve 50’ye yakın sivil toplum kuruluşu tarafından “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” yürüyüşü düzenlendi.

BATMAN’DA “KARDEŞLİK” YÜRÜYÜŞÜ
22-08-2016 21:41
Google News

Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Van’da gerçekleşen bombalı saldırıların ardından önceki gün Gaziantep’te bir sokak düğününe yönelik düzenlenen ve 53 sivil insanın ölümüne yol açan bombalı saldırı, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da protesto edildi.

Peygamber Sevdalıları ile Düşünce ve İnanç Platformu’na üye sendika ve derneklerin yanı sıra, bazı siyasi parti temsilcileri ve STK yöneticileri, Batman Park AVM’nin önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Burada tertip komitesi adına Şefik Sevim basın açıklaması yaptı.

Sevim, son zamanlarda yapılan terör saldırılarını kınadıklarını belirterek, “geçtiğimiz günlerde Kızıltepede, On gözlü köprüde, Batman-Diyarbakır üç yol mevkiinde, Van’da, Elazığ’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen eylemlerle bölgede tam bir savaş havası estirilmektedir. Buna iki gün önce Gaziantep’te bir insan çiftinin en mutlu olan günü düğünlerinde ve tamamen sivil insanların arasında patlatılan bomba ile katletilen 50’den fazla sivil insanın ölümü ile sonuçlanan vahşette eklenerek ülke tam bir kaos ve korku atmosferi ile rehin alınmak istenmektedir. Bu katliamlarda hayatını kaybeden herkese Allah’tan mağfiret yaralılara acil şifalar dilerken, menfur saldırılan son bulması dileği ile bu toprakları işgale elverişli halê getirmek için el ele vermiş tüm katilleri lanetliyoruz.” dedi. “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” yürüyüşü basın açıklamasının ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete