GÜNDEM

BATMAN’DA KAYYUM GERGİNLİĞİ!

DBP ve HDP Batman İl Teşkilatları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yürürlüğe konulan kayyum uygulamasını protesto etmek amacıyla kentte miting düzenlemek istedi.

BATMAN’DA KAYYUM GERGİNLİĞİ!
19-09-2016 23:05
Google News

Batman’ın 4 Belediyesine kayyum atandığı gerekçesiyle DBP ve HDP’nin çağrısı üzerine Farabim Hastanesi önünde toplanmak isteyen gruplar, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

ZIRHLI ARAÇLARLA YOLU KAPATTILAR

Batman Valiliğinin, bombalı eylemleri gerekçe göstererek 19–20–21 Eylül tarihleri arasında gösteri ve mitingleri yasaklaması üzerine, DBP ve HDP’nin mitingi de engellendi. Miting öncesi Batman Belediye Binasının önüne polis ve jandarmaya ait zırhlı araç ve TOMA’lar getirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yolda, araç geçişi yasaklandı.

PARTİLİLER TOPLANAMADI

Aralarında Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP İl Yöneticilerinin bulunduğu grup, Farabim Hastanesi önünde toplandı.

BİBER GAZI İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran’ın, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’i karşılamaya gittiği sırada Farabim Hastanesinin önünde olaylar patlak verdi. Polis, miting için toplanan grupları biber gazı ile dağıttı. Alanda bulunan Milletvekili Mehmet Ali Aslan da biber gazından etkilendi.

TUNCEL, HALKA SESLENDİ

Bardakçılar Tesisi’nde karşılandıktan sonra gelen DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, DBP Merkez İlçe Binasının önünde halka seslendi. Mitinglerinin hukuksuz şekilde engellenmeye çalışıldığını söyleyen Tuncel ve Bilgen, polisin sert müdahalesini eleştirdi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda 10 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete