GÜNDEM

Batman’da kaza sayısı kaç; İşte ağır bilanço…

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Batman’da Eylül Ayında meydana gelen trafik kazalarının bilânçosunu paylaştı.

Batman’da kaza sayısı kaç; İşte ağır bilanço…
16-10-2023 18:27
16-10-2023 17:34
BATMAN
Google News

BİR AYDA KAZALAR ARTTI

Son bir ayda Batman’da meydana gelen kaza oranındaki artış ise dikkatlerden kaçmadı. İstatistiklere göre Batman’da 103’ü ölümlü ve yaralanmalı, 85’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 188 trafik kazasında hayatını kaybeden olmazken, 163 kişi ise yaralandı.

9 AYDA 619 KAZA…

Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül Aylarının toplamında ise meydana gelen bin 619 kazada,  bin 460 kişi yaralanırken, 10 kişi yaşamını yitirdi.

KAZALARIN ÇOĞU, SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLI

İstatistiklere göre sürücü hataları, kazalara neden oluyor. Sürücülerin hataları arasında ise hız, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, dar olan yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek yer alıyor. (Necdet Çakır/batmansonsoz.net)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete