GÜNDEM

Batman’da kira göçü başladı

Son bir yıldır artan kiralar, şehrin kırsal semtlerine yaradı. Şehrin gelişen bölgelerinde kiralar 15 bine yaklaşırken, asgari ücretle geçinen vatandaşlar daha az kira ödeyecekleri kırsal semtlerde kiralık ev aramaya başladı.

Batman’da kira göçü başladı
26-09-2023 16:00
26-09-2023 16:03
BATMAN
Google News

KİRALAR KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Kira oranlarının her geçen gün artması, dar gelirli ve asgari ücretle çalışan vatandaşları kara kara düşündürüyor. Şehrin modern semtlerinde kiralar 5 bine yaklaşırken kenar semtlerde kiralar 3- 5 bin TL arasında değişiyor. 

BÜTÇEYİ ZORLUYOR

Kentte kiralık ev fiyatları bölgesine göre 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişirken, dar gelirli ailelerin ikamet ettiği kırsal mahallelerde ise kira fiyatları 3000TL’den başlıyor. Son 10 yılda artış gösteren kira fiyatları vatandaşların bütçesini zorluyor.

EV HAYALİ KURMAK İMKANSIZ

Petrolün başkenti Batman’da hayat pahalılığı giderek artarken, kent genelinde ise geçmiş yıllara oranla tüm hayat şartları zorlaştı. Konut kiralarında meydana gelen artışlar vatandaşın bütçesini zorlamakla birlikte kiralık ev bulmamakta da zorlanan vatandaşlar, yıllardır bu soruna bir çözüm bekliyor. 1 yıl öncesine oranla konut ve kiralık ev fiyatlarının yüzde 200’ün üzerinde artış gösterdiği kentte dar gelirli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlar, ev hayali bile kuramıyor. Kentte kimi bölgelerde asgari ücreti geçen yüksek kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye devam ederken, kira ödemelerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını bekliyor. (Ömer Türkan/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete