EĞİTİM

BATMAN’DA KODLAMA’DA START…

Milli Eğitim Müdürlüğü ile DİKA ortaklığında, Raman Anadolu Lisesi tarafından uygulanacak olan Batman Kodlama Hareketi Projesi, 5–9 Mart tarihleri arasında hayata geçirilecek. Proje kapsamında 23 öğretmene Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimi verilecek.

BATMAN’DA KODLAMA’DA START…
06-03-2018 03:23
Google News

TEKNOLOJİ HAREKETİ BAŞLIYOR

Raman Anadolu Lisesinde gerçekleşen Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimin başlama programına Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Mehmet Şirin Temiz, Cemal Konakçı ve Ömer Çiçek, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Vali Yardımcısı Mekan Çeviren “Bu çağa teknolojik endüstri 4 deniyor, çocuklarımızı da yeni çağa uygun yetiştirmemiz lazım. Teknoloji hareketini başlatmamız lazım, kodlama eğitimi de bunlardan biri” dedi.

TASARIM ODAKLI DÜŞÜNEBİLMEYİ ÖĞRENECEKLER

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise “Kodlama öğrenmek, okuma yazma öğrenmek kadar önemli. Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor” dedi. 23 öğretmene, 5 gün süreyle, Robotik-Kodlama Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından eğitim verileceği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete