GÜNDEM

BATMAN’DA KORONA PATLAMASI

Batman’da koronavirüs vakalarındaki artış, sosyal medya ortamı twitterde gündem oldu. Batmanda Korona Patlaması başlığı ile sosyal medyada kampanyalar yürütülürken, ilimizde salgın nedeniyle ölenlerin sayısı da 500’e ulaştı.

BATMAN’DA KORONA PATLAMASI
23-08-2020 18:00
Google News

 

PİK NOKTASINI YAŞIYORUZ
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVİD–19) salgını, Batman’da adeta pik noktasına ulaştı. Vakalar had safhaya ulaşırken, sağlık sisteminde aksamalar meydana gelmeye başladı. Güneydoğu’ya hitap eden Batman Bölge Devlet Hastanesi ve kentteki özel hastanelerin yoğun bakım üniteleri ve açılan ek servisler doldu.

ÖLENLERİN SAYISI 500’E ULAŞTI
Alınan bilgilere göre, Batman’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 500’e ulaştı. Asri Mezarlıkta koronavirüsten ölenler için ayrı bir bölüm açıldı.

HASTANELERDE YATACAK YER YOK
Virüs salgını öncesi de hem Batman hem çevre illerden yoğun hasta çektiği için sıkıntılarla gündeme gelen Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde sağlık sistemi, koronavirüs salgını ile birlikte durma noktasına geldi. Vakalardaki artışla birlikte hastanenin yatak kapasitesi doldu. Hastaneye oluşturulan en üniteler ve özel hastanelerde de yataklar tamamen dolu.

KENTTE KAN SIKINTISI VAR
Batman’da durumu ağırlaşan hastalar için kan ihtiyacı arttı. Koronavirüsü atlatan hastalardan Kızılay Kan Merkezi’nde plazma kan alınmasına rağmen hem bağışlar yetersiz kalıyor hem alınan kan bağışlarının Diyarbakır’a gidip tekrar Batman’a getirilmesi 3–4 günü buluyor. Sadece Gazetemiz Sonsöz’e günde en az 20 kan çağrısı ulaşıyor.

SAĞLIKÇILAR ZORLANIYOR
Vakaların arttığı Batman’da en ağır yük, sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklendi. Virüs tehlikesi ve uzayan mesailer nedeniyle ailelerini aylardır göremeyen sağlık personelleri, hastaların iyileşmesi için yoğun çaba harcıyor. Virüse yakalanan sağlık personelleri, tedavi sürecinden sonra yeniden görevinin başına geçiyor. Yorgun ve bitkin düşen sağlık personelleri için risk büyüyor.

VİRÜS HASTALARI ARAMIZDA GEZİYOR
Kentte virüse karşı yürütülen denetimler, yetersiz kalıyor. Vatandaş ise maske takmamakta direniyor. Yasak olmasına rağmen düzenlenen taziyeler, riske rağmen kalabalıklaşan düğün törenleri, toplu taşıma araçları, semt pazarları, mağazalar, işlek cadde ve sokaklar, virüse davetiye çıkarıyor. Kentte oluşturulan izolasyon ekibi, virüs hastaları ve temas halindeki riskli kişileri evlerinde denetlerken, virüs hastalarının elini kolunu sallayarak aramızda gezdiği gerçeği de vakaların neden arttığını özetliyor.

TWİTTERDE GÜNDEM OLDU
Cuma akşamı twitterde batmandakoronapatlaması başlığı ile kampanya düzenlendi. Binlerce kişi aynı anda kampanyaya katılarak, Batman’da koronavirüs vakalarındaki artışı farklı boyutlarıyla ele aldı. vakaların artmasında, vatandaşa ve ilgili kurumlara yönelik eleştirilen yapıldı.

BAKANLIK HEYETİ BATMAN’A GELECEK

VALİ’DEN KAÇAK YAPI RESTİ

SEZON ÖNCESİ İLK TOPLANTI

BATMAN'DA 13 EVE KARANTİNA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete