GÜNDEM

Batman’da kütüphaneler dijitalleşecek

 Batman'da Bayındır Kütüphanesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman’da bilişim ve teknoloji danışma kurulu heyeti oluşturacaklarını belirterek kütüphanelerin dijitalleştirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi. Batman Valisi Ekrem Canalp ise kütüphanecilikte Batman modeline dikkat çekti.

Batman’da kütüphaneler dijitalleşecek
16-02-2024 16:56
16-02-2024 16:58
Google News

Nasıroğlu, Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nin geçen yıl 1 milyon 654 bin 852 kişiyi ağırladığını ve kütüphanenin Türkiye'de en çok kullanıcı sayısına ulaşan ikinci kütüphane olduğunu ifade etti.

ANKARA’DA TOPLANTI YAPILDI

Batman'da teknolojiyi yaygınlaştırmak amacıyla bilişim ve teknoloji danışma kurulu heyeti oluşturacaklarını ifade eden Nasıroğlu “Kütüphanelerle ilgili olarak geçen hafta Ankara’da müdürlerimizle beraber bir toplantımız vardı. Biz Batman'da kütüphaneciliğin dijitalleştirilmesi yönünde adımlar atıyoruz. Çünkü bizim çocuklar kütüphaneye geldiğinde teknolojiyi de öğrensin, teknolojiyi de kullansın, en iyi şekilde öğrensin istiyoruz" dedi.

BATMAN TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp ise “Çok iddialı bir çıkışımız var. Çok iddialı bir cümlemiz var, Batman Türkiye’ye model olacak dedik. Bunun unsurlarından bir tanesi de bugün burada başlangıcını yapmak ve temelini atmak üzere bir araya geldik. Batman Türkiye’ye model olacak, Batman kütüphanecilikte de Türkiye’ye model olacak” dedi.


HABER: Bayram Ayhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete