GÜNDEM

BATMAN’DA LİCE GERGİNLİĞİ!

Lice’deki olayları protesto eden grup, polisle çatıştı.

BATMAN’DA LİCE GERGİNLİĞİ!
02-06-2014 22:36
Google News

Batman’da Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) mensubu bir grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki olayları protesto etti.

Yaklaşık 10 gündür Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında devam eden olayları protesto etmek isteyen gruplar, Cizre Bulvarı, Bağlar Mahallesi ve Yavuz Selim Mahallesinde ateş yakarak yolları trafiğe kapattı. Polisin olay yerine gelmesi ve yolu trafiğe açmak istemesiyle beraber olaylar çıktı. Polise havai fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldıran gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Bağlar Mahallesinde polisle çatışan grupların attığı molotof kokteylleri, zırhlı polis aracı akrebe isabet etti. Olay anında zırhlı aracın içerisinde bulunan polisler, yanmaktan son anda kurtuldu. Alev alan zırhlı araç, TOMA’dan sıkılan su ile söndürüldü.

Kentin üç ayrı noktasında yaşanan çatışmalarda polisin attığı gaz bombaları ile zehirlenen 2 kişi, Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda park halindeki bazı araçların da maddi hasar gördüğü belirlendi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete